Mii de sinistrați în urma inundațiilor care au afectat județele Gorj, Vâlcea, Olt şi Argeş (VIDEO)

Mii de sinistrați în urma inundațiilor care au afectat județele Gorj, Vâlcea, Olt şi Argeş (VIDEO)
Foto: B1 Tv

Inundaţiile au făcut prăpăd în mai multe judeţe din ţară. Doi oameni au murit, iar câteva mii de persoane au fost evacuate din calea apelor.

Două elicoptere au survolat zonele lovite de urgie, iar armata a intervenit cu militari pentru a-i ajuta pe sinistraţi.

Doi oameni din judeţul Argeş au murit din cauza viiturilor, iar o femeie însărcinată în luna a noua a rămas blocată cu ambulanţa printre puhoaie.

Un tren de persoane a deraiat între Piteşti şi Curtea de Argeş, în zona unui podeţ unde s-a produs o viitură. Militari au intervenit la Bascov, judeţul Argeş, pentru evacuarea persoanelor în dificultate.

Un cioban a fost dat dispărut în comuna Făgețelu din judeţul Olt. Bărbatul supraveghea o turmă de oi pe o pajiște când a fost surprins de o viitură. Este vorba despre pârâul Ciorâca, revărsat în urma ploilor abundente. Atât localnicii, cât şi autorităţile au plecat în căutarea ciobanului şi, după ore bune, a fost găsit.

Pompierii, jandarmii şi salvamontiştii nu au închis un ochi toată noaptea. Cea mai gravă situaţie este în continuare în judeţele Gorj, Vâlcea, Olt şi Argeş.

Avertizarea hidrologilor cod roşu de inundaţii a fost prelungită până joi dimineață, iar râurile Gilort, Lotru şi Olteţ riscă să iasă din nou din matcă.

O viitură puternică a spulberat 70 de case din localitatea Vaideeni, judeţul Vâlcea. Aproximativ 1.000 de oameni şi-au văzut gospodăriile acoperite de apă şi mâl.

A fost nevoie de două elicoptere MAI şi 30 de militari pentru a salva sătenii blocaţi în mijlocul potopului. Un copil de 9 ani din localitatea Malaia și un bătrân de 77 de ani din Voineasa au avut probleme medicale si au fost transportaţi la spital.

Mii de sinistrați în urma inundațiilor din ultimele zile