Ministerul Sănătății, CNAS și Ministerul Finanțelor, în vizorul Consiliului Concurenței: Modul în care salariile au fost anul trecut majorate cu 25%, pus sub semnul întrebării (VIDEO)

Ministerul Sănătății, CNAS și Ministerul Finanțelor, în vizorul Consiliului Concurenței: Modul în care salariile au fost anul trecut majorate cu 25%, pus sub semnul întrebării (VIDEO)
Foto: wall-street.ro

Consiliul Concurenței a anunțat că va investiga Ministerul Finanțelor, Ministerul Sănătății și CNAS cu privire la modul în care salariile din sistemul public de sănătate au fost majorate în 2015 cu 25%.

Majorarea de la 1 octombrie 2015 nu s-a făcut de la buget ci a fost finanţată prin creşterea tarifelor pentru serviciile medicale decontate sistemului public de sănătate de către CNAS, iar acest fapt creează o discriminare faţă de furnizorii privaţi de servicii de sănătate, scrie news.ro.

Mai exact, finanţarea măsurii este realizată printr-un mecanism inventat de Executivşi Casa Naţională pentru Asigurări de Sănătate (CNAS), care presupune plata sumelor de la bugetul de stat, prin Ministrul Sănătăţii, către CNAS.

Ulterior, CNAS plăteşte banii către spitale, pe baza contractelor încheiate de acestea cu casele judeţene.

Ministerul Sănătății, CNAS și Ministerul Finanțelor, în vizorul Consiliului Concurenței

#DIRECT_ONE_1rh8zs#

Ultima oră
07:43 - Incendiile de vegetație au provocat noi evacuări de turiști în Turcia. Grecia, Italia și Bosnia s-au confruntat și ele cu flăcări violente, iar valul de căldură continuă (VIDEO)
07:15 - Furtunile au făcut ravagii în țară. Maramureș, printre cele mai afectate județe (VIDEO)
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac