Ministerul Sănătăţii: „În România nu a fost depistat până în prezent niciun caz de hepatită severă de cauză necunoscută”

Ministerul Sănătăţii: În România nu a fost depistat până în prezent niciun caz de hepatită severă de cauză necunoscută
Foto: Pixabay.

Ministerul Sănătății a anunțat luni, 2 mai, că cele două cazuri suspecte de îmbolnăvire cu virus hepatitic de cauză necunoscută la un copil de 10 ani şi la un altul de 8 luni au fost infirmate.

Două cazuri de hepatită, infirmate de Ministerul Sănătății

Potrivit sursei citate, în România nu a fost depistat, până în prezent, niciun caz de hepatită severă de cauză necunoscută.

„Cele două cazuri suspecte de îmbolnăvire cu virus hepatitic de cauză necunoscută ale unor copii de 10 ani, respectiv 8 luni au fost infirmate. Pentru o corectă informare a opiniei publice, precizăm că, în România, nu a fost depistat, până în prezent, niciun caz de hepatită severă de cauză necunoscută”, a precizat Ministerul Sănătăţii, citat de Agerpres.

Ministerul Educaţiei a raportat joi, 28 aprilie, încă două cazuri suspecte de hepatită acută. Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii precizau atunci că se aşteaptă rezultate ale analizelor.

Fetița de 5 ani, diagnosticată cu boala Wilson

Fetița de 5 ani diagnosticată cu boala Wilson și insuficiență hepatită a fost operată sâmbătă seară, la Institutul Fundeni din București, a transmis Ministerul Sănătății.

Micuța a primit ficatul de la un adolescent de 17 ani. Întreaga operație a durat aproape 5 ore, iar starea sa este acum stabilă. Ea rămâne deocamdată, internată în secția de Terapie Intensivă, sub supravegherea medicilor.

Din cauza afecțiunii genetice, fetița ajunsese într-o stare de insuficiență hepatică acută, care necesita transplant de urgență. Salvarea ei a venit de la adolescentul aflat în moarte cerebrală.

Părinții lui au acceptat să-i doneze organele. Ficatul a fost împărțit în două, lobul stâng a fost primit de fetiță, iar lobul drept a ajuns la un adult.

Urmăriți B1TV.ro și pe