Ministerul Sănătății, precizări despre distribuirea pastilelor cu iodură de potasiu / Secretarul de stat Brădățan a exprimat un punct de vedere nume personal, spune instituția

Ministerul Sănătății, precizări despre distribuirea pastilelor cu iodură de potasiu / Secretarul de stat Brădățan a exprimat un punct de vedere nume personal, spune instituția
Foto simbol: Pixabay

Ministerul Sănătății a anunțat că pastilele de iod vor fi distribuite populației după finalizarea campaniei de informare și că secretarul de stat Tiberius Marius Brădățan, care spunea că aceste comprimate vor ajunge la oameni doar în eventualitatea unui accident nuclear, a exprimat un punct de vedere personal.

Ministerul Sănătății, noi precizări despre distribuirea pastilelor cu iodură de potasiu

„Comprimatele de iodură de potasiu trebuie administrate către persoanele eligibile în cazul pericolului de expunere la radiații ca urmare a unui incident nuclear. Ministerul Sănătății lucrează la organizarea unui sistem de distribuție gratuită către populație care va fi operationalizat după ce campania de informare publică asupra acestui subiect se va încheia”, a transmis luni seară Ministerul Sănătății, potrivit Stiripesurse.ro.

Ministerul Sănătății susține că secretarul de stat „a prezentat doar un punct de vedere personal, nefiind la curent cu acest subiect”.

Ce spusese secretarul de stat Brădățan despre distribuirea pastilelor de iod

Tiberius Marius Brădățan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, declara pentru Europa FM că pastilele de iodură de potasiu vor fi distribuite populației doar în caz de incident nuclear și spunea despre cele 30 de milioane de comprimate de la Antibiotice Iași că vor rămâne la Direcțiile de sănătate publică.

„Nu vor fi distribuite persoanelor care ar putea fi afectate decât în contextul în care va fi nevoie, lucru pe care nu și-l dorește nimeni, adică să avem un accident nuclear sau o astfel de situație care să impună administrare de iod tuturor cetățenilor. Ele vor fi distribuite în momentul în care vom avea, ferească Dumnezeu, un eveniment de tipul celor nucleare”, a declarat secretarul de stat.

Urmăriți B1TV.ro și pe