Ministrul Sănătății răspunde dur acuzațiilor că l-ar fi favorizat pe medicul Lucan: Deputatul Emanuel Ungureanu bate câmpii. Afirmațiile sunt un atac asupra transplantului din România

Ministrul Sănătății răspunde dur acuzațiilor că l-ar fi favorizat pe medicul Lucan: Deputatul Emanuel Ungureanu bate câmpii. Afirmațiile sunt un atac asupra transplantului din România

Un conflict a izbucnit miercuri între ministrul Sănătății, Florian Bodog, și vicepreședintele Comisiei pentru Sănătate din Camera Deputaților. Deputatul USR l-a acuzat pe ministrul că l-ar fi protejat pe medicul Mihai Lucan în timpul unui control și că ar avea legături de familie cu doctorul cercetat acum de DIICOT.

Florian Bodog a replicat dur la aceste acuzații afirmând că deputul "bate câmpii", iar prin afirmațiile sale nu urmărește decât "să mai adauge un cui la sicriul transplantului din România".

”Domnul deputat bate câmpii (…) Ministrul Sănătăţii nu se ocupă de cazarea funcţionarilor care pleacă în control, cu atât mai puţin de cazarea funcţionarilor de la casa de asigurări, iar controalele care au fost dispuse de mine în acest an au fost făcute în colaborare şi la solicitarea DIICOT. Deci, ceea ce spune dânsul sunt simple afirmaţii care nu au absolut nicio bază reală, ci le face strict pentru a face spectacol şi nu ştiu ce urmăreşte. Dar va răspunde pentru ele, dacă aşa a spus", a afirma Bodog la Digi24.

Ministrul a respins și acuzațiile lansate de Ungureanu privind un trafic de organe care ar avea loc la Institutul de Transplant de la Cluj.

"Eu nu cunosc, eu nu știu să existe trafic de organe în România. Până la momentul de față nu mi s-a adus la cunoștință să existe așa ceva. În ultima discuție pe care am avut-o cu colegii mei de la Cluj, de la Institutul de Transplant, cu noul manager, cu echipa de acolo, m-au asigurat de absolut toată onestitatea și de toată transparența lor și mi-au spus că încearcă să relaxeze transpantul în România. Aceste afirmatii de genul celor făcute de domnul Ungureanu vin doar ca să mai adauge un cui la sicriul transplantului din România", a acuzat Florian Bodog.

Ministrul Sănătății a precizat că nu are nicio cunoștință nici despre listele de VIP-uri pentru transplant despre care au tot apărut acuzații.

"Mie nu mi s-a reclamat acest lucru până la acest moment. Eu știu că există listă de așteptare și că există anumite criterii pe care se selectează pacienții care urmează a fi transplantați", a precizat Bodog.

În ceea ce privește ancheta penală efecutată de DIICOT și în care este vizat Mihai Lucan, Bodog a declarat că nu a purtat cu procurorii decât discuții instituționale.

"Nu m-au întrebat. Mi-au cerut să colaborăm cu echipa de control de la mine și de la casa de asigurări. Au fost echipele de 3-4 ori acolo. Toate datele au fost transmise DIICOT. E o anchetă în curs și nu fac comentarii", a precizat acesta.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe