Mortalitatea rutieră, în scădere cu 8,25 % față de 2011

Mortalitatea rutieră, în scădere cu 8,25 % față de 2011
Foto: carinsurance.org

Şoferii din România au început să se obişnuiască cu centura de siguranţa. O confirma ultimul studiu, realizat de Brigada Poliţiei Rutiere, care arată că mortalitatea rutieră a scăzut cu 8, 25 % faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Chiar şi procentul celor amendaţi din cauza nefolosirii centurii de siguranţă s-a redus până la 33%.

În fiecare an, autorităţile încearcă în fel şi chip să tragă un semnal de alarmă cu privire la cel mai mic detaliu, ce nu este luat în seamă de majoritatea şoferilor. Ignorarea utilităţii centurii de siguranţă pare să fi devenit principalul motiv al accidentelor rutiere.

Aproximativ trei sferturi din şoferii participanţi la această cercetare au afirmat că poartă întotdeauna centura de siguranţă. Cu toate aceastea, când e vorba de control în trafic, nu mulţi sunt cei care trec acest test.

Atunci când sunt întrebaţi de ce nu poartă centura de siguranţă, cei mai mulţi dintre conducătorii auto spun că nu au nevoie de ea pe distanţe scurte sau în interiorul localităţilor, de asemenea fac referire și la faptul că centura de siguranță îi incomodeaza sau nu este utilă.

Potrivit datelor citate, 33,4% dintre conducătorii auto care au fost traşi pe dreapta şi amendaţi din cauza centurii de siguranţă. Dintre aceştia şi cei care transportă copii sub 3 ani. Date îngrijorătoare în acest sens, căci potrivit statisticilor, un procent de 68,2% dintre şoferi obişnuiesc să amplaseze copiii în scaun special.

Mortalitatea rutieră a scăzut

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_21481').select();" id="embed_text_21481" />
Ultima oră
23:25 - Alexandru Rafila, despre testarea obligatorie, pe banii lor, a medicilor care refuză vaccinarea: Îi va enerva. Cum să-i pedepsești? Tu ai nevoie de ei pentru valul 4 al pandemiei și vii să-i ameninți? (VIDEO)
23:11 - Raed Arafat, primele declarații după tragedia de la Biblioteca Națională: Aceste accidente denotă că nu s-a asigurat zona foarte bine
22:48 - Alexandru Rafila: N-avem încă 5 milioane de persoane vaccinate cu ambele doze, dar am văzut un clip postat de premier. Eu știu că atunci când ai un eșec, nu faci un videoclip ca să sărbătorești (VIDEO)
22:38 - Cutremur în Vrancea. Seismul produs luni seara este cel de-al 11-lea înregistrat în România, în ultimele două zile
22:22 - Cipru introduce măsuri mult mai stricte pentru prevenirea COVID-19. Ce acte trebuie să aibă turiștii la intrarea în țară și în spațiile publice
22:12 - Virgil Guran (PNL): Sper că nu se dau bani la rectificare contra voturi. Vedem atunci… / Avem colegi cărora li s-au scos niște dosare / Serviciile au intervenit prin partide. Asta nu trebuie să se mai întâmple (VIDEO)
21:35 - Virgil Popescu, ministrul Energiei: OMV nu poate vinde acțiunile de la Petrom către o altă companie fără acordul statului român
21:30 - Violeta Alexandru: Rectificarea bugetară nu trebuie să pară ca și când ar fi o vânătoare de vrăjitoare, ca și cum așteptăm la cotitură un pretext contra unor miniștri
21:01 - Revoltă într-o comunitate din Spania, după ce un român a fost bătut până la comă de mai mulți interlopi. Indivizii, cunoscuți pentru faptul că atacă oamenii doar ca să se distreze (VIDEO)
20:53 - Alertă pentru turiștii din Bulgaria. Canicula a provocat importante incendii de vegetație