Motivul pentru care românii ortodocși nu au voie să organizeze nunți în Postul Paștelui

Motivul pentru care românii ortodocși nu au voie să organizeze nunți în Postul Paștelui
Foto: Pixabay.

Credincioșii ortodocși din România au intrat în Postul Paștelui. Timp de 48 de zile, oamenii trebuie să se limiteze și să-și curețe trupul și sufletul. În afară de restricțiile alimentare, cum ar fi consumul de carne și evitarea alimentelor de origine animală, nunțile sunt, de asemenea, interzise în această perioadă.

Cei care doresc să se căsătorească trebuie să aleagă o altă perioadă

Conform regulilor ortodoxe, nunțile sunt motive de bucurie și sărbătoare, unde se consumă alimente și preparate interzise în timpul postului. Chiar și nunțile unde se servește mâncare de post sunt interzise, deoarece evenimentul în sine este considerat o celebrare și este asociat cu consumul de alimente și dulciuri interzise în timpul postului.

Astfel, cei care doresc să se căsătorească trebuie să aleagă o altă perioadă pentru a face acest lucru, cu excepția celor două zile de dezlegare la pește, una în martie și cealaltă în aprilie. În plus, există și alte zile în care nunțile sunt interzise, precum zilele de miercuri și vineri din anumite perioade și zilele de sărbătoare.

Zilele în care nu se permite să facem nunți

Mai exact, este vorba despre zilele de miercuri și vineri, din 20 februarie până în 23 aprilie 2023, din 12 iunie până în 28 iunie, în perioada 1 august – 14 august, în ziua de 29 august, în Postul Crăciunului 15 noiembrie – duminică, 24 decembrie, în zilele Praznicelor împărătești, de Crăciun în 25 decembrie și de Bobotează în 6 ianuarie 2024.

Deși este cunoscut faptul că nunțile sunt complet interzise în timpul Postului, puțini cunosc semnificația acestor restricții. Potrivit regulilor ortodoxe, nunțile sunt motive de sărbătoare și bucurie, care implică consumul de alimente și preparate interzise în timpul postului, precum și o varietate de deserturi și dulciuri care nu sunt permise.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`