Naftalina i-a fost fatală unui bărbat din Dâmboviţa

Naftalina i-a fost fatală unui bărbat din Dâmboviţa
Foto: flickr.com

Vaporii de naftalină au omorât un bărbat în vârstă de 34 de ani, din Dâmboviţa, iar soţia şi fetiţa lui, în vârstă de 7 ani, au ajuns la spital în stare gravă. Medicii de pe Ambulanţă şi vecinii spun că mama bărbatului a împrăştiat o cantitate mare de naftalină prin casă pentru a combate moliile, relatează Adevărul.

Cei trei se aflau împreună în aceeaşi cameră şi se uitau la televizor când i-a cuprins o stare de rău. Femeia a reuşit să iasă afară, să strige după ajutor: „Nu ştiu ce s-a întâmplat cu noi. Am făcut duş şi după aceea ni s-a făcut rău”, a declarat aceasta.

La sosirea vecinilor, bărbatul era deja mort: “Când am intrat la ei în cameră se simţea un miros puternic de naftalină. M-a luat o stare de leşin şi pe mine”, a declarat un vecin. Medicii de pe Ambulnaţă l-au resuscitat minute în şir, dar fără niciun rezultat. Aceştia spun că bărbatul s-a înecat cu propria vomă.

Raportul medicului legist a scos la iveală faptul că cei trei s-au intoxicat din cauză că naftalina a ajuns şi în soba încinsă. „Cercetările au scos la iveală faptul că un membru al familiei a aruncat naftalină în sobă pentru a curăţa coşul şi, de aici, tot mirosul acela pătrunzător în cameră. Cel care a aruncat naftalina în sobă se face vinovat de ucidere din culpă”, a declarat agent Raluca Trandafir, purtătorul de cuvânt al IPJ Dâmboviţa, citat de sursă.

Naftalina este o substanţă dăunătoare sănătăţii şi mediului înconjurător, iar obiceiul românilor de a o folosi între haine este inutil şi periculos. În caz de ingerare, se produc tulburări digestive, uneori hipotensiune şi deshidratare. Inhalarea vaporilor produce cefalee, greţuri, transpiraţii, lezare renală sau cataractă.

Tags: