NASA vrea să construiască o navă spațială care să distrugă ISS până în 2030

NASA vrea să construiască o navă spațială care să distrugă ISS până în 2030
Sursa foto: Shutterstock

Stația Spațială Internațională (ISS) a depășit durata de viață operațională estimată (15 ani), continuând să funcționeze de peste două decenii. NASA consideră că și cea mai stabilă prezență a omenirii în spațiu trebuie să se încheie la un moment dat, iar în sensul ăsta, plănuiește să creeze o navă spațială ce va distruge ISS.

Planul NASA de a distruge ISS

NASA gândește un nou plan de retragere a ISS până în 2030: folosirea unui „remorcher spațial” pentru a o deorbita și pentru a face ca ISS să ardă în atmosferă și să cadă într-o zona sigură, cunoscută sub numele de Punctul Nemo.

Primele semne ale planului au apărut în bugetul solicitat de NASA pentru 2024, publicat recent de Casa Alba. Dacă președintele Joe Biden și NASA vor ajunge la un acord comun, agenția spațială va primi un buget de 27,2 miliarde de dolari, cu aproape 2 miliarde de dolari mai mult decât anul acesta.

Costurile în ceea ce privește nava spațială care va distruge ISS

În timpul unei conferințe de presă, oficialii NASA au dezvăluit că agenția vrea sa folosească aproximativ 180 de milioane de dolari doar pentru a „iniția dezvoltarea” planului său de remorcher spațial, fără a include cheltuielile pentru construirea și desfășurarea propriu-zisă a acestuia. Acestea din urmă ar costa mult mai mult, scrie Futurism.

„O estimare a costurilor pe care am făcut-o era puțin mai mică de aproximativ 1 miliard de dolari”, a declarat conducătoarea pentru zborul spațial uman la NASA, Kathy Lueders, la conferința de presă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:47 - Nelu Cortea și Cătălin Bordea au câștigat America Express 2023! Premiul încasat de cei doi după ce au parcurs „Drumul Aurului”
23:28 - Netanyahu l-a demis pe ministrul apărării, primul membru de top din partidul premierului israelian care a cerut oprirea reformei judiciare
23:10 - Alina Mungiu-Pippidi: Mă îndoiesc că generalul Ciucă există. Ar fi un total dezastru electoral să fie candidatul PNL la prezidențiale. Liberalii se scufundă și pentru că sunt lipsiți de orice fel de lideri (VIDEO)
22:46 - Un magazin complet digitalizat, în teste la Carrefour: „Clienții pot face cumpărăturile în 20 de secunde”
22:29 - Alina Mungiu-Pippidi: De la început, Iohannis a așteptat să i se spună de la Bruxelles ce să facă în majoritatea problemelor de politică externă (VIDEO)
22:07 - Marcel Ciolacu: PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondajele de opinie
21:39 - Rapidistele exultă după calificarea în sferturile Ligii Campionilor: „A fost în top 3 cele mai nebune jocuri din carieră” / „Satisfacția este enormă” / „Vreau ca atât noi, cât și CSM București să ajungem în Final Four”
21:13 - Sorana Cîrstea e în optimi la Miami! Românca a reușit un nou meci mare și și-a egalat cel mai bun rezultat la turneul WTA 1000 din SUA
21:06 - Marcel Ciolacu: Aș vrea o tendință mai mare către acest patriotism economic în viitorul program de guvernare / O să venim cu o schemă de încurajare a producției de produse alimentare în România
20:39 - Expert antidrog: Traficul și consumul de droguri se împletesc cu alte fenomene infracționale grave și prezintă un pericol pentru societate / În ultimii ani, au venit intens părinții către organele de aplicare a legii (VIDEO)