"NE IAU PĂMÂNTURILE!" OMUL RUȘILOR, în Moldova! Oligarhul Plahotniuc, în spatele unei afaceri cu terenurile din Vaslui: Oamenii au rămas și fără ogoare și fără bani

"NE IAU PĂMÂNTURILE!" OMUL RUȘILOR, în Moldova! Oligarhul Plahotniuc, în spatele unei afaceri cu terenurile din Vaslui: Oamenii au rămas și fără ogoare și fără bani

Scandal mare la Vaslui. Instanțele de judecată din județ sunt sufocate de sutele de procese deschise de proprietarii de terenuri, oameni care au contracte Comcereal, firmă ce nu le-a mai achitat arendele de peste doi ani, de când afacerea a fost preluatã de Trans Oil.

Se pare că în spatele acestei afaceri stă miliardarul moldovean Vladimir Plahotniuc.

Terenurile vasluienilor sunt acum păzite de bodyguarzi, iar juriștii firmei îi amenință pe proprietarii care îndrăznesc să-și ceară drepturile că îi vor nimici în instanță.

Potrivit vremeanoua.ro, afacerea este o adevărată caracatiță. În spatele Trans Oil stă Plahotniuc și alte companii cu sediul la Geneva sau Emiratele Arabe Unite, de fapt doar niște căsuțe poștale.

Unul dintre cei mai cunoscuți afaceriști din zonă este Adrian Porumboiu. Acesta a declarat pentru susra citată că este “îngrozit”.

Asa cum am mai declarat, în urmã cu doi ani si jumãtate am încheiat un contract de vânzare-cumpãrare de actiuni de la firmele grupului Racova, cu intentia clarã ca firmele sã functioneze, sã nu intre în insolventã si, mai ales, lucru esential, sã se achite toate datoriile (inclusiv plata arendei) pânã la data de 30 noiembrie 2015. Din pãcate, nu s-a întâmplat acest lucru, urmând ca avocatii angajati sã întreprindã demesurile judiciare care se impun. La aceste firme, am garantii personale de peste 60 milioane de euro. Regret enorm cã nu achitat obligatiile pe care le aveau fatã de proprietarii de terenuri, care au dat în arendã terenurile lor cãtre cele trei firme. Regretul este cu atât mai mare cu cât în atâtia ani de zile relatia mea a fost una excelentã cu toti proprietarii de terenuri, chiar dacã au existat si unele mici nemultumiri. Este inadmisibil sã vezi cum aratã acum terenurile agricole, pur si simplu te înspãimânti”, a spus Porumboiu.

Tags:
Ultima oră
11:59 - Kelemen Hunor: Putem să avem dispute, dar să nu renunţăm la parteneriat. Să trecem peste neînţelegerile şi orgoliile personale (VIDEO)
11:43 - Klaus Iohannis: Nu există niciun motiv ca premierul să fie demis sau să-și dea demisia / Guvernarea nu e un loc în care unii parteneri se confruntă de parcă ar fi pe rețelele sociale, iar când apare primul impas își iau lucrurile și pleacă (VIDEO)
11:28 - MAE: Românii nu vor mai putea să intre în Marea Britanie cu buletinul din octombrie 2021
11:12 - Klaus Iohannis, la congresul PNL: Sub scuza confruntării democratice firești nu se pot ascunde atacurile la persoană / Cu atât mai mult când premierul și miniștrii liberali sunt atacați din toate părțile, PNL ar trebui să-i susțină (VIDEO)
11:01 - Raluca Turcan: Mă interesează ca votul să fie corect, iar PNL să livreze rezultate bune. Trebuie să iasă un premier întărit din acest congres (VIDEO)
10:49 - Surse: Mai mulți liberali din echipa lui Ludovic Orban ar fi început să rupă perdelele care ar fi secretizat votul la congres
10:30 - CONGRES PNL | Florin Cîțu, despre cei care protestează: „Și AUR, și USR, și PSD sunt în Opoziție, asta face Opoziția” (VIDEO)
10:28 - Ludovic Orban: Am convingerea că voi câștiga. Se alege între cel care a provocat criza guvernamentală și omul care vine cu soluția (VIDEO)
10:19 - Emil Boc: Liberalii au de ales între un președinte de partid cu un anumit bagaj și un premier cu anumite perspective / Nu am discutat despre reîmpărțirea portofoliilor, important e ca USR PLUS să revină la masa negocierilor (VIDEO)
10:04 - Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi nu mai face față numărului mare de pacienți. Număr record de internări