Nelu Tătaru: Cea mai proastă decizie e să nu iei nicio decizie. Lipsa unor soluții pentru sănătate nu ne scapă de responsabilități. Recunosc că sunt îngrijorat

Nelu Tătaru: Cea mai proastă decizie e să nu iei nicio decizie. Lipsa unor soluții pentru sănătate nu ne scapă de responsabilități. Recunosc că sunt îngrijorat
Foto: Nelu Tătaru / Facebook

Nelu Tătaru (PNL), preşedintele Comisiei pentru Sănătate din Camera Deputaţilor, s-a arătat îngrijorat în contextul în care se apropie valul 5 al pandemiei și sunt necesare măsuri de limitare a răspândirii coronavirusului. „Cea mai proastă decizie este să nu iei nicio decizie”, a precizat fostul ministru al Sănătății. Lipsa de precauție, a continuat acesta, ne va costa, căci se va ajunge la o creștere a numărului de infectări, și implicit, la tot mai multe cazuri grave de COVID-19.

Nelu Tătaru, despre măsurile ce ar trebui luate în criza COVID

„Lipsa unor soluții importante pentru sănătate nu ne scapă de responsabilități, răspunderi și explicații.

Cea mai proastă decizie este să nu iei nicio decizie, mai ales când vine vorba despre sănătate.

Deși ne aflăm într-o perioadă în care ne bucurăm unii de alții, recunosc că sunt îngrijorat.

Dacă nu suntem precauți, este foarte probabil ca după sărbători să ne coste această, să nu spun relaxare sau lipsă de responsabilitate, ci mai degrabă lipsă de informare corectă”, a scris Nelu Tătaru, pe Facebook.

Acesta a precizat apoi că e important să nu ne păcălim singuri susținând că varianta Omicron ar fi mai puțin severă, căci „la un număr foarte mare de infectări vor fi multe cazuri grave, mai ales pentru pacienții cu riscuri”.

Fostu ministru al Sănătății a făcut apoi apel la populație să se informeze doar din surse medicale.

„Se va produce un dezechilibru în sistemul sanitar, iar cei care au cel mai mult de suferit sunt pacienții cu boli cronice…”, a mai scris Tătaru.

Valul Omicron, tot mai aproape

Adriana Pistol, directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor (CNSCBT) din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică (INSP), a explicat, miercuri, scenariile la care se poate aștepta România în privința valului 5 COVID. Aceasta a punctat că am putea ajunge chiar și la 25.000 de infectări pe zi.

„Este posibil ca maximul în valul Omicron să fie atins în 31 de zile, față de 52 de zile cât a durat la valul anterior. Nu înseamnă neaparat că vom avea aceste 25.000 de cazuri”, a precizat Pistol.

„Din păcate, o măsură care să încetinească transmiterea, acel certificat COVID-19, noi l-am elaborat, dar el nu a fost adoptat. Este o măsură pe care am fi vrut să o luăm în România, rămâne de văzut dacă în perioada următoare va exista o decizie politică care să ducă la adoptarea acestui document încât să evităm trei lucruri majore: 1. un lockdown; 2. închiderea școlilor; 3. un număr cât mai mic de decese și pentru asta trebuie să avem toate instrumentele”, a declarat, la rândul său, Alexandru Rafila (PSD), ministrul Sănătății.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
12:49 - Liz Truss, ministrul britanic de Externe: Moldova trebuie echipată „conform standardului NATO” / „Putin a fost clar cu privire la ambițiile sale de a crea o Rusie mai mare”
12:24 - Președintele ANAF, despre profesorii care dau meditații: „Nu cred că o să pornim în curând controale” / „Este un fenomen care se practică de mulţi ani”
12:00 - Olaf Scholz, criticat de fostul secretar general al NATO pentru abordarea față de războiul din Ucraina: „Germania este reticentă în a livra arme grele și a impune sancțiuni”
11:44 - Marcel Ciolacu: „Creșterea economică din primul trimestru nu se regăsește în buzunarele românilor” / „Guvernul trebuie să vină cu anumite măsuri”
11:16 - Sorin Grindeanu, despre podul de la Brăila: „Sperăm ca în decembrie să putem să dăm în circulație. Eu sunt optimist”
10:48 - Rusia a întrerupt livrările de gaze către Finlanda, însă compania publică finlandeză anunță că își va continua activitatea „în mod normal”
10:38 - Trafic intens către litoral și Valea Prahovei. S-au format coloane de mașini pe Autostrada Soarelui
10:12 - Mario Fresh a povestit cum a fost la prima întâlnire cu părinții Alexiei Eram: „Mai emoționat eram când am făcut cunoștință cu tatăl”
09:52 - Iulia Vântur a îmbrăcat rochia de mireasă: „O să vă ținem la curent. Timpurile festive sunt aproape”
09:33 - OMS: 80 de cazuri de variola maimuței confirmate în 11 țări și 50 de suspiciuni. Experții avertizează asupra riscului de răspândire a virusului