Nereguli la Spitalul Bagdasar Arseni: Corpul de control susține că pilotul Marian Cojocaru a dezvoltat o colonizare de germeni de spital (VIDEO)

Nereguli la Spitalul Bagdasar Arseni: Corpul de control susține că pilotul Marian Cojocaru a dezvoltat o colonizare de germeni de spital (VIDEO)
Foto: evz.ro

Corpul de Control al Ministerului Sănătății a finalizat verificările de la Spitalul Bagdasar Arseni din Capitală, iar rezultatele sunt mai mult decât îngrijorătoare, informează B1 TV.

Concluzia raportului arată că Marian Cojocaru, pilotul care a ajuns la unitatea medicală pe 10 iulie, a dezvoltat o colonizare de germeni de spital. Pacientul este în acest moment izolat la secția de terapie intensivă a spitalului. Dezvoltarea unei infecții nu a fost probată, dar o eventuală apariție a acesteia depinde de capacitatea corpului pacientului de a limita impactul pe care îl au germenii asupra sa.

Cât despre declarația conducerii potrivit căreia pilotul s-a contaminat cu bacterii prin flora apei de baltă, Ministerul susține că nu avea cum să se întâmple acest lucru, iar contaminarea s-a făcut în spital deoarece Cojocaru a fost internat pe 10, probele recoltate pe 11 nu arătau prezenta bacteriilor, iar probele recoltate pe 14 demonstrau că bacteriile se aflau în corpul pacientului.

Corpul de Control a dispus supravegherea și investigarea bacteriologică a pacienților rămași în ATI și izolarea acestora până la părăsirea secției. De asemenea, a mai dispus ca personalul ce se ocupă de dezinfecție și curățare să fie instruit din nou, iar operațiunile să fie intesificate. Firma care asigura curățenia a fost amendată cu 5.000 de lei deoarece nu a efectuat o igienizare corespunzătoare.

Nereguli la Spitalul Bagdasar Arseni: Corpul de control susține că pilotul Marian Cojocaru a dezvoltat o colonizare de germeni de spital

#DIRECT_ONE_b2v87f#

Ultima oră
12:51 - Discursul lui Klaus Iohannis, acoperit de susținătorii lui Ludovic Orban. Ce s-a scandat (VIDEO)
12:45 - Florin Cîțu, huiduit în timpul discursului de la congresul PNL: Cei care strigați ”demisia” înseamnă să vă dați jos propriul Guvern, da? Numai Dragnea făcea asta! (VIDEO)
12:31 - Ludovic Orban: PNL a reușit să învingă ciuma roșie. Cea importantă decizie strategică a fost cea din 2018, când am stabilit clar – Candidatul la președinție e Klaus Iohannis, candidatul la funcția premier e liderul PNL
11:59 - Kelemen Hunor: Putem să avem dispute, dar să nu renunţăm la parteneriat. Să trecem peste neînţelegerile şi orgoliile personale (VIDEO)
11:43 - Klaus Iohannis: Nu există niciun motiv ca premierul să fie demis sau să-și dea demisia / Guvernarea nu e un loc în care unii parteneri se confruntă de parcă ar fi pe rețelele sociale, iar când apare primul impas își iau lucrurile și pleacă (VIDEO)
11:28 - MAE: Românii nu vor mai putea să intre în Marea Britanie cu buletinul din octombrie 2021
11:12 - Klaus Iohannis, la congresul PNL: Sub scuza confruntării democratice firești nu se pot ascunde atacurile la persoană / Cu atât mai mult când premierul și miniștrii liberali sunt atacați din toate părțile, PNL ar trebui să-i susțină (VIDEO)
11:01 - Raluca Turcan: Mă interesează ca votul să fie corect, iar PNL să livreze rezultate bune. Trebuie să iasă un premier întărit din acest congres (VIDEO)
10:49 - Surse: Mai mulți liberali din echipa lui Ludovic Orban ar fi început să rupă perdelele care ar fi secretizat votul la congres
10:30 - CONGRES PNL | Florin Cîțu, despre cei care protestează: „Și AUR, și USR, și PSD sunt în Opoziție, asta face Opoziția” (VIDEO)