Nicușor Constantinescu: DNA ar trebui desființată. Procurorii fac ce vor în România

Nicușor Constantinescu: DNA ar trebui desființată. Procurorii fac ce vor în România
Foto: ziuaconstanta.ro

Nicușor Constantinescu, președintele Consiliului Județean Constanța, a afirmat, miercuri, că Direcția Națională Anticorupție (DNA) ar trebui desființată, relatează HotNews.

”De ce sunt tratat ca un animal, ca un criminal? Am fost bruscat. Fac ce vor în România, nu contează că e USL la guvernare. Ar trebui desființat DNA. M-au luat din parcare ca pe un hoț, ca pe un animal. De câte ori am fost citat legal m-am prezentat cu avocat și am câștigat toate procesele”, a declarat Constantinescu.

Președintele CJ Constanța a acuzat DNA că este o ”poliție politică” și nu se consideră vinovat de nimic, în condițiile în care un CJ este un ”parlament care votează legile” la nivel local, iar dacă sunt ilegale, sunt atacate de prefect în instanțe.

”Să vină DNA, să vină poliția politică și să conducă ei România. Un Consiliu Județean este parlamentul care votează legile. Dacă CJ votează ceva ilegal, atunci prefectul atacă în instanță și suspendă hotărârea. Aceste hotărâri (n.r. vizate de ancheta DNA) nu au fost atacate de prefect și au aviz de legalitate. Ce treabă are DNA să verifice activitatea unui consiliu județean?”, a declarat Constantinescu.

”Ce căutau ăia de la București cu mașini cu girofar să mă ia pe mine ca pe un infractor din parcare. Constănțenii m-au ales ca pe un infractor? E jignitor ce s-a întâmplat”, a mai spus el.

Nicușor Constantinescu este urmărit penal pentru abuz în serviciu. (Detalii AICI)

Urmăriți B1TV.ro și pe