Nicușor Dan a reușit să salveze în ultimul moment o casă ridicată de arhitectul Ateneului, Albert Galleron: „Fosta administrație a emis, în ultimele zile de mandat ale Gabrielei Firea, o autorizație de demolare a acestui imobil”

Nicușor Dan a reușit să salveze în ultimul moment o casă ridicată de arhitectul Ateneului, Albert Galleron: Fosta administrație a emis, în ultimele zile de mandat ale Gabrielei Firea, o autorizație de demolare a acestui imobil

Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că a reușit pe ultima sută de metri să oprească de la demolare o casă u o itorie de peste 100 de ani, situată pe strada Dionisie Lupu nr.39, ridicată de arhitectului Ateneului, Albert Galleron.

Nicușor Dan a precizat că vechea administrație condusă de Gabriela Firea, senator de București, a emis o autorizație de demolare a acestui imobil. Proprietarii ar fi fost de acord la intervenția lui Nicușor Dan să nu demoleze casa și să găsească o soluție.

“Casele valoroase ale Bucureștiului trebuie păstrate și valorificate, nu distruse. Am oprit azi demolarea unei case situate pe strada Dionisie Lupu nr.39, cu o istorie de peste 100 de ani, ridicată după planurile arhitectului Ateneului, Albert Galleron.

Fosta administrație a emis, în ultimele zile de mandat ale Gabrielei Firea, o autorizație de demolare a acestui imobil, pe care am reușit să-l salvăm pe ultima sută de metri. Am agreat cu proprietarii să nu demoleze casa. Aceștia au fost de acord să găsim o soluție, astfel încât imobilul valoros să fie păstrat și integrat”, a scris Nicușor Dan pe Facebook.