Nicușor Dan: Competiția de sporturi electronice de pe Arena Națională aduce Bucureștiului prestigiu și vizbilitate. Organizatorii vor plăti statului român 16% din premiile totale de 40 milioane de dolari

Nicușor Dan: Competiția de sporturi electronice de pe Arena Națională aduce Bucureștiului prestigiu și vizbilitate. Organizatorii vor plăti statului român 16% din premiile totale de 40 milioane de dolari
Foto: Facebook @ Nicușor Dan

Organizatorii competiției de sporturi electronice care a început marți pe Arena Națională din Capitală spun că evenimentul va fi vizionat de 100 de milioane de persoane, a declarat primarul general Nicușor Dan, care a subliniat că turneul va aduce prestigiu și vizibilitate Bucureștiului, dar și beneficii financiare statului român.

Nicușor Dan: „După Euro 2020, dovedim că putem organiza pe Arena Națională evenimente de mare anvergură”

„Cea mai importantă competiție de sporturi electronice, Dota 2, a început ieri pe Arena Națională. Evenimentul va culmina cu marea finală din 17 octombrie, unde se vor confrunta cele mai bune două echipe din lume. Turneul aduce Bucureștiului prestigiu și vizibilitate, urmând să fie vizionat, potrivit organizatorilor, de 100 de milioane de persoane. Vor fi și beneficii financiare aduse statului român, organizatorii plătind la bugetul național 16% din premiile totale de 40 milioane de dolari”, a scris edilul, miercuri, pe Facebook.

Vor mai fi organizate evenimente mari pe Arena Națională și anul viitor, în special culturale, spune Nicușor Dan.

„După Euro 2020, dovedim că putem organiza pe Arena Națională evenimente de mare anvergură. Vor urma și anul viitor mari evenimente, în special evenimente culturale. Am crescut nivelul veniturilor Arenei Naționale de la aproximativ 2 milioane de lei în anii precedenți, la 6 milioane de lei în 2021 (6 milioane fără Euro 2020, 12 milioane lei cu Euro 2020)”, a adăugat primarul general al Capitalei.

În această vară, Arena Națională din București a găzduit patru partide în cadrul EURO 2020, printre care și una dintre cele mai spectaculoase de la această ediție – optimea de finală dintre Franța și Elveția, duel care a culminat cu eliminarea campioanei mondiale en-titre la loviturile de departajare.