EURO 2020: Peste 200.000 de suporteri cer rejucarea meciului Franța-Elveția de pe Arena Națională

EURO 2020: Peste 200.000 de suporteri cer rejucarea meciului Franța-Elveția de pe Arena Națională
Momentul loviturilor de la 11 metri în timpul meciului Franța - Elveția din optimile de la Euro 2020. Sursa: captură video

Înfrângerile nu sunt niciodată ușor de digerat atunci când vine vorba despre un meci de fotbal. O știu cel mai bine francezii, a căror națională a fost înfrântă în timpul meciului din optimile de finală ale Campionatului European de Fotbal, UEFA 2020 desfășurat la București. Asta deși inițial au condus naționala Elveției cu 2-0.

„Așa este fotbalul. De aceea iubim acest sport ”, a amintit căpitanul francezilor, Hugo Loris, după meci, potrivit archysport.com.

Unii suporteri și spectatori nu sunt încă hotărâți să accepte pierderea dureroasă. Așa că pe internet, o petiție a adunat deja peste 200.000 de semnături pentru a relua meciul.

Care este motivul reclamat? Potrivit semnatarilor, portarul elvețian, Yann Sommer, ar fi înșelat în timpul penalty-ului oprit, ratat de Mbappé.

„În timpul loviturilor de pedeapsă pentru meciul Franța – Elveția, portarul Sommer nu a fost pe linia sa în timpul șutului lui Mbappé. Cerem anularea calificării Elveției și, prin urmare, să reluăm meciul. Sportul trebuie jucat în conformitate cu regulile, iar regulile nu au fost respectate în această seară ”, notează petiția.

VAR a verificat această ultimă penalizare înainte de a valida victoria Elveției. Portarul avea un picior pe linie când francezul a tras, din păcate pentru cei peste 200.000 de semnatari.

În fața a peste 25.000 de spectatori în tribunele Arenei Naționale, naționala Elveției s-a calificat în sferturi la EURO 2020, după ce a învins în optimi reprezentativa Franțe

Elveția se va duela în sferturile de finală cu Spania, vineri, 2 iulie, ora 19.00, la Sankt Petersburg.