Noi acuzaţii de corupţie la ANAF. Robert Negoiţă: Mi-au cerut şpagă 500.000 de euro

Noi acuzaţii de corupţie la ANAF. Robert Negoiţă: Mi-au cerut şpagă 500.000 de euro
Foto: exclusivenews.ro

Tot mai multe cazuri de dare și luare de mită la nivel înalt ies la iveală în ultima perioadă. Cel mai recent, cazul deputatului PSD Robert Negoiţă, care a declarat că reprezentanţii ANAF i-au cerut bani înainte de alegeri pentru a evita controalele. Potrivit social-democratului, suma cerută se ridică la 500.000 de euro.

„Am fost contactat de nişte persoane şi mi s-a propus sau, mă rog, mi s-a sugerat să plătesc suma de 500.000 de euro ca să fiu lăsat în pace, altfel o să am probleme mari. Evident că am nu am plătit şi a urmat ceea ştiţi şi e de notorietate”, a declarat Robert Negoiţă, la Antena 3.

Deputatul PSD susţine că, în urma refuzului de a da şpagă, firmele sale au fost controlate, iar Fiscul a instituit sechestru pe bunurile sale.

“Au trimis un control abuziv care a încălcat orice lege sau regulament. În urma controlului, mi-au pus sechestru pe proprietăţi şi pe unele conturi”, a mai spus Negoiţă.

Robert Negoiţă, despre mita de la ANAF

Acuzaţiile lui Robert Negoiţă vin în contextul scandalurilor legate de corupţia din vămi, ajunse recent până la ANAF. Cu doar o zi în urmă, un consilier superior din cadrul ANAF a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, fiind acuzat că, în decurs de patru ani, a pretins mită de 1.800.000 de euro. Alături de acesta a mai fost arestat preventiv şi un avocat din Baroul Bucureşti.

Citeşte aici mai multe despre corupţia de la ANAF