Nokia anunță concedierea a 120 de angajați din Cluj

Nokia anunță concedierea a 120 de angajați din Cluj
Foto: androidauthority.com

Nokia a anunțat, miercuri, că va disponibiliza circa 120 de angajați din cadrul centrului de Cercetare și Dezvoltare din Cluj, informează Mediafax.

„Ca parte a procesului de aliniere la strategia Nokia, se estimează că anunțul privind reducerea forței de muncă va avea impact asupra sitului de Cercetare și Dezvoltare aflat în cadrul Olympia Business Center din Cluj. Se preconizează că vor fi afectate aproximativ 120 de persoane. Nokia estimează că până la sfârșitul trimestrului al treilea 2011, proiectele curente desfășurate în această locație vor fi diminuate complet”, arată un comunicat al companiei.

Producătorul finlandez de telefoane mobile a asigurat că operațiunile de cercetare și dezvoltare din România vor continua în alte centre de la nivel mondial.

Decizia companiei a fost luată în urma obiectivului propus, respectiv de a reduce cu un miliard de euro cheltuielile operaționale neauditate IFRS ale diviziei Servicii și Dispozitive.

Angajații care ar putea fi afectați de planurile de reducere vor rămâne pe statele de plată Nokia până la sfârștiul acestui an.

Ultima oră
23:54 - Dan Barna: Fie PNL vine cu o altă propunere de premier și discutăm posibilitatea revenirii la guvernare, fie PNL rămâne alături de Florin Cîțu și echipa câștigătoare merge alături de Marcel Ciolacu
23:45 - SPD, peste CDU la alegerile federale din Germania. Fără Angela Merkel, conservatorii germani par să se îndrepte spre cel mai slab rezultat din ultimii 72 de ani
23:36 - Șeful celei mai vechi firme de recrutare a stârnit discuții aprinse în online. Ce sondaj a făcut pe LinkedIn: „Femeile care vor să facă sex să-și pună un cerculeț verde pe rever, să fie vizibil de la distanță”
23:11 - Carmen Negoiță și iubitul politician se căsătoresc! Vedeta a făcut anunțul în direct: „Mi-a dat o cutie mare cu un cadou de ziua mea…”
22:38 - Ianis Hagi câștigă sume impresionante din contractele de publicitate. Cât încasează anual fotbalistul lui Glasgow Rangers
22:16 - Val de frig în România. Directoarea ANM, detalii importante despre cum va fi vremea în zilele următoare
21:53 - Noua conducere a PNL a fost aleasă oficial. Florin Cîțu: Au fost două zile lungi, dar importante pentru viitorul partidului (VIDEO)
21:34 - Noi probleme la alegerile din USR PLUS: „Cică deja am votat… lucru neadevărat. De ce apare că am votat cu Barna când aseară nu s-a încărcat pagina?”
21:21 - Dacian Cioloș: Nu am discutat nimic cu Florin Cîțu sau cu cineva din conducerea PNL după congresul lor. USR PLUS nu se întoarce la guvernare decât în condițiile deja expuse – alt premier și calendar clar de reforme
21:09 - Andreea Marin a fost infectată cu coronavirus: „Probabil am avut una dintre cele mai ușoare forme de Covid pentru că am fost păzită de vaccin”