Noul Cod Rutier, mai permisiv pentru vitezomani

Noul Cod Rutier, mai permisiv pentru vitezomani
Foto: crimetime.ro

Proiectul Codului Rutier va fi mult mai permisiv atât pentru vitezomani, precum și pentru cei care vorbesc la telefon, ori uită să-și pună centura de siguranță. Aceste contravenții ar urma să fie sancționate doar printr-un avertisment scris, care se prescrie după șase luni.

Potrivit proiectului de lege, nu se vor mai da amenzi nici pentru depășirea cu 20 de kilometri pe oră a vitezei maxime admise. În timp ce vitezomanii din România vor primi doar un avertisment scris, în Ungaria această contravenție se taxează cu până la 400 de euro.

Proiectul nu mai prevede amenzi nici pentru lipsa semnalizării schimbării direcției de mers, pentru neprezentarea actelor la control sau pentru lipsa semnului de începător.

Șoferii vor pimi amenzi și puncte de penalizare doar dacă vor încălca legea a doua oară.

Noul Cod Rutier, permisiv pentru șoferi

Ultima oră
00:08 - Olivia Steer, ironizată de Dana Rogoz: „A venit din nou acea perioadă specială a anului când port roz și când anunț femeile cât de importantă e prevenția”
23:52 - Ce spune Andreea Esca dacă fiica ei, Alexia Eram, ar avea o relație cu manelistul Tzancă Uraganul
23:48 - Rareș Bogdan: E o rușine că nu reușim să fim furnizori de materie primă, cereale, făină, carne / Economic, Florin Cîțu a făcut lucruri excepționale (VIDEO)
23:15 - Florin Cîţu, întrebat dacă este responsabil de eşecul campaniei de vaccinare: Nu sunt firmă de advertising
23:13 - Rareș Bogdan: Ne bazăm că USR PLUS va înțelege după congrese că noi nu avem motiv să renunțăm la Florin Cîțu și vor continua / Nu vor să rămână exclusiv într-o revoluție continuă ca Che Guevara în America de Sud (VIDEO)
22:43 - Mutarea momentului în televiziune: Florin Călinescu a semnat cu Prima TV. A fost anunţat oficial
22:28 - Rareș Bogdan: Ludovic Orban a afirmat într-o discuție în Modrogan că nu va sta piatră pe piatră și că nu va fi o bătălie de idei, ci va fi un adevărat război civil pe care o să îl declanșeze (VIDEO)
22:18 - Florin Cîțu: „Vaccinarea obligatorie ar trebui să fie ultima soluție. Susțin testarea obligatorie pentru unele categorii profesionale, pe cheltuială proprie”
22:07 - Ludovic Orban, despre Florin Cîțu: Eu sunt de 31 de ani în PNL și i-am votat și derogarea ca să candideze, iar lui nici nu i s-a uscat bine cerneala pe adeziune și hotărăște el când și cum iese din politică Ludovic Orban!? Nu îi e rușine un pic!? (VIDEO)
21:50 - Ludovic Orban: „Klaus Iohannis nu poate constituțional și moral să intervină în competiția internă a PNL. Nu e adevărat că relația mea cu președintele s-a răcit”