Nu e Polul Nord, ci Transalpina. Cum arată cea mai înaltă șosea din România în plină primăvară. Imagini spectaculoase (VIDEO)

Nu e Polul Nord, ci Transalpina. Cum arată cea mai înaltă șosea din România în plină primăvară. Imagini spectaculoase (VIDEO)

În ultimele zile, la nivel național, temperaturile au oscilat între 15 și 25 de grade Celsius, vreme ideală de primăvară. Pe Transalpina însă, unde se află cea mai înaltă șosea din România, încă e iarnă în toată regula.

Pe Transalpina, stratul de zăpadă depășește chiar și 1 metru, în anumite secțiuni de drum din județul Alba. Astfel, utilajele de dezăpezire au intervenit la fața locului.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a postat pe Facebook un video cu utilajele care deszăpezesc în zona montană, la peste 2.000 de metri, care seamănă foarte mult cu un peisaj dintr-un stat nordic.

Turiștii sunt avertizați să evite Transalpina și Transfăgărășan. Acestea s-au închis pe data de 20 octombrie și cel mai probabil, vor fi redeschise la finalul lunii iunie 2021 sau începutul lui iulie 2021.

Transfăgărășanul și Transalpina, două atracții turistice importante pentru România

Transfăgărășanul, renumit pentru peisajele sale superbe, a fost construit pe vremea lui Nicolae Ceaușescu, în perioada 1970-1974. Numit oficial Drumul Național 7C, acesta este unul dintre cele mai frumoase drumuri din România și din Europa. Britanicii de la Top Gear l-au numit „cel mai tare drum” pe care merită să șofezi. Șoseaua începe în comuna Bascov, județul Argeș de lângă orașul Pitești, în direcția orașului Curtea de Argeș și se termină la intersecția cu drumul DN1 între Sibiu și Brașov, în apropierea comunei Cârțișoara și traversează axa nord-sud a Munților Făgăraș.

Transalpina după numele popular, DN67C este cea mai înaltă șosea din România. Ajunge la 2.145 metri la Pasul Urdele. Drumul are o lungime de 148 de kilometri, localizat în Munții Parâng și străbate 4 județe: Gorj, Vâlcea, Sibiu și Alba. Transalpina a fost construită de armatele române în 1930, pavată cu pietre, în timpul Regelui Carol al II-lea.

Ultima oră
23:27 - Boris Johnson: Certificatul verde va fi obligatoriu în anumite locuri / Frica de varianta sud-africană lovește Regatul Unit
23:22 - Radu Oprea: Alexandru Rafila le va prezenta joi președinților din coaliție propunerea legislativă privind certificatul COVID-19 (VIDEO)
23:01 - ONU se opune vaccinării obligatorii: „În niciun caz oamenii nu trebuie vaccinați cu forța”
22:56 - Marius Budăi: Ne propunem să depășim rata de ocupare de 70%, până în 2023 sau finalul lui 2023. Este un deziderat asumat și în fața Comisiei Europene
22:46 - Belarus va interzice importurile din alte țări ca răspuns la sancțiunile ce au fost aplicate de către Occident
22:33 - Alexandru Rafila: Ministerul Sănătății, foarte puțin funcțional. Trebuie să găsim o soluție să mobilizăm lumea din minister. Vreau să fac pe toată lumea să vină relaxată la serviciu
22:14 - Alexandru Rafila: Nu am discutat niciodată despre obligativitatea vaccinării. Reacția împotriva vaccinării se induce din cauza ideii de obligativitate
22:10 - Guvernul pregătește suprataxarea mașinilor vechi. Anunț de la Ministerul Mediului (VIDEO)
21:53 - Canada se alătură Statelor Unite și anunță un boicot diplomatic al Jocurilor Olimpice de la Beijing
21:52 - Sorin Cîmpeanu: În școli au stat șase luni 1,3 milioane de teste invazive nefolosite. Toată lumea a solicitat public achiziția de teste de salivă, iar acum că au venit se spune că e complicată și testarea aceasta… (VIDEO)