Nu mai vor la Constanţa: sute de mii de români au părăsit România de Sfânta Maria

Nu mai vor la Constanţa: sute de mii de români au părăsit România de Sfânta Maria
Cozi uriașe de mașini în Vama Nădlac
Potrivit Poliției de Frontieră, peste 4.000 polițiști de frontieră au fost la datorie desfășurând misiuni de supraveghere şi control la frontieră pe durata minivacanţei de Sfânta Maria.
Conform acestora, în weekend, a fost folosită la maximum capacitatea punctelor de trecere, fiind suplimentate arterele de control pe sensul de intrare sau ieşire din ţară.

Staţiunile bulgăreşti au fost arhipline cu români în weekend

Doar la Vama Veche, la finele săptămânii, traficul intens era fluidizat cu profesionalism de vameşii români care dirijau tranzitul pe toate benzile posibile evitându-se astfel cozile şi aşteptările obositoare.
Staţiunile bulgăreşti de pe litoral au fost arhipline cu români în weekend, aceştia fiind încântaţi de serviciile superioare, liniştea şi preţurile mai mici decât în România pe care le oferă turismul din ţările învecinate.

Menționăm că, în perioada 12-15 iunie a.c., prin punctele de frontieră au efectuat formalitățile de control peste 1.500.000 de persoane, cetățeni români și străini şi aproximativ 380.000 de mijloace de transport, atât la intrarea în țară, cât și la ieșire. 

Cea mai tranzitată frontieră a fost cea cu Ungaria pe unde, în același interval de timp, au efectuat formalitățile aproximativ 600.000 de persoane, precum și 180.000 de mijloace de transport“, menţionează un comunicat remis de Poliția de Frontieră.

Nădlag şi Giurgiu, cele mai solicitate frontiere din weekend

În ciuda faptului că la Constanţa se pregăteau festivităţile de Ziua Marinei, nu frontierele de pe litoral au fost cele mai solicitate.
În ceea ce privește punctele de frontieră, atât pe sensul de intrare, cât și pe cel de ieșire, cele mai tranzitate au fost Nădlac II, cu aproximativ 350.000 de persoane.
PTF Giurgiu a înregistrat peste 166.000 persoane.

Aproape 2 milioane de ucrainieni au fugit de război în România: 13.000, doar ieri!

Conform autorităţilor vamale,  12.958 cetăţenii ucraineni au intrat în România în cursul zilei de ieri (în creștere cu 0,2% faţă de ziua precedentă).

Începând cu data de 10.02 (perioadă pre-conflict) până la 15.08.2022, la nivel naţional, au intrat în România 1.951.167 cetăţeni ucraineni.

Vameşii au respins intrarea în ţară a zeci de cetăţeni străini care nu împlineau condiţiile necesare

În ceea ce priveşte activităţile specifice, în  zonele de competenţă – punctele de trecere şi  „frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat:

  • 71 fapte ilegale (40 infracţiuni şi 31 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini;
  • au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 109.900 lei;
  • valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 905 lei;
  • nu s-a permis intrarea în ţară a 32 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea 44 cetăţeni români din diferite motive legale.

„Poliţia de Frontieră acționează în sistem integrat cu celelalte instituții cu atribuții în domeniu, în vederea realizării unui schimb operativ de date și informații pentru gestionarea, în mod eficient, a cazurilor apărute“, au reamintit cadrele de la Poliția de Frontieră.

Urmăriți B1TV.ro și pe