Numărul deceselor COVID-19, de aproape 14 ori mai mic decât în vârful din 4 noiembrie. Bilanțul pacienților din Terapie Intensivă e și el cu mult sub nivelul atins pe final de toamnă (DOCUMENT)

Numărul deceselor COVID-19, de aproape 14 ori mai mic decât în vârful din 4 noiembrie. Bilanțul pacienților din Terapie Intensivă e și el cu mult sub nivelul atins pe final de toamnă (DOCUMENT)
Foto simbol: Hepta.ro / Abaca Press / AA/ABACA

Numărul cazurilor noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 a înregistrat un record național la bilanțul de joi, când au fost raportate 19.105 de infectări, însă chiar și așa numărul deceselor asociate pandemiei este de aproape 14 ori mai mic decât era pe 2 noiembrie, iar bilanțul pacienților COVID-19 din Terapie Intensivă este de peste trei ori mai mic față de cel din 4 noiembrie, arată datele oficiale.

Analiza săptămânală COVID-19 poate fi consultată integral AICI

Date oficiale despre evoluția pandemiei de COVID-19 la nivel național

Numărul pacienților COVID-19 din Terapie Intensivă a atins un nivel record în 4 noiembrie, 1.902 persoane. Spre comparație, astăzi bilanțul este de 547.

În ceea ce privește situația deceselor asociate COVID-19, vârful a fost atins pe 2 noiembrie, când autoritățile raportau 591 de fatalități. La bilanțul de joi, 20 ianuarie, au fost consemnate 43.

Chiar și așa, numărul persoanelor nou depistate pozitiv a înregistrat o creștere fulminantă în această săptămână, iar șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a avertizat că am putea înregistra creșteri chiar mai rapide.

„Este o creștere. (…) Asta arată că avem infectări din ce în ce mai multe. Înseamnă că nu ne-am stabilizat, nu suntem pe un platou încă și putem să ne așteptăm la surprize și la creșteri mai rapide. Asta înseamnă ce vedem la acest moment și asta înseamnă că la un moment, dacă ajungem la un număr foarte mare de infectări, putem să ajungem și la un impact pe sistemul sanitar mai serios. (…) Întotdeauna n-am vrut să dau cifre sau să ajung să spun `ajungem la cifra aceasta sau nu`. Clar suntem în creștere și clar este risc să apară creșteri mai mari decât ce-am văzut în ultimele două zile. Ați văzut, deci am avut și dublare de la o zi la alta”, a spus oficialul.

Urmăriți B1TV.ro și pe