Numărul hoților a crescut alarmant în Costinești. Spargerile au loc în timpul nopții, când turiștii petrec în cluburi

Numărul hoților a crescut alarmant în Costinești. Spargerile au loc în timpul nopții, când turiștii petrec în cluburi
Sursa foto: Pixabay

În plin sezon turistic, numărul hoților s-a înmulțit simțitor în stațiunea Costinești. Aceștia se furișează printre turiști și dacă în timpul zilei par în concediu, pe timpul nopții încearcă să fure din camere.

Hoții se înmulțesc pe zic e trece în Costinești

Atacurile hoților au loc mai ales noaptea, când turiștii petrec în cluburi, scrie stirileprotv.ro.

Hoții nu ezită să intre după miezul nopții în curtea pensiunilor și încearcă ușile camerelor de la parter.

Apoi, urcă la etaj și cotrobăie prin încăperile pe care le găsesc deschise.  Nici pe timpul zilei turiștii nu sunt păsuiți. Ziua, furturile au loc pe plajă. Turiștii au ajuns să intre cu rândul în apă ca să nu își lase lucrurile nesupravegheate.

Dorin Dumitru, primar Costinești: „Întreabă de cazare și dacă se nimerește să nu fii bine păzit, te face. Un lucru este clar, nu e localnic. Da, clar. Cum au prins un moment de neatenție, dispare bunul. Dau târcoale să își pregătească locul”.

Doar patru patrule formate dintr-un polițist și un jandarm și două unități mobile de jandarmi veghează ca turiștii din Costinești să nu fie prădați. Din această cauză, proprietarii de pensiuni încearcă să se descurce singuri.

Mulți și-au luat câini de pază, au angajați instruiți să stea la pândă iar sistemele de supraveghere pe care le montează au zeci de camere.

Bunurile furate de la turiștii din Costinești au de obicei o valoare mică, astfel că pagubiții nu depun plângeri de la Poliție.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
16:46 - Deputații au votat majorarea salariilor pentru primari și alți aleși locali. „Îmbuibare e cuvântul de ordine al acestei dezbateri”
16:38 - Primii trei asiguratori RCA dețin monopolul pieței din România, cu peste 70% din polițele încheiate. Află cu câți bani au despăgubit românii în cursul acestui an
16:26 - Joe Biden vrea o Americă mai sănătoasă și le va cere americanilor să renunțe la fast food
16:23 - Cum se desfășoară „referendumurile” orchestrate de Kremlin în Herson: Locuitorii acuză că rușii îi iau cu forța de pe stradă și îi obligă să voteze
16:22 - ISW: Kremlinul nu-i mai poate ține sub control pe rușii care fug de mobilizare / Rusia va începe recrutarea forțată a ucrainenilor din teritoriile ocupate, pentru ca aceștia să lupte împotriva propriei lor țări
16:18 - Întâlnire incredibilă între Florin Piersic și Gică Hagi: „Mă duci, te rog, până la el?”
16:03 - Rusia susține că este deschisă negocierilor cu Ucraina, „dar pe măsură ce situația se schimbă, la fel se schimbă și condițiile”
15:56 - Liderul din așa-zisa „republică populară” Donețk: „Sunt sigur că vom fi reuniți cu Rusia foarte curând, iar pentru noi este o întoarcere acasă”
15:43 - Ambasada Rusiei ia peste picior profesionalismul MAE într-o postare pe facebook
15:40 - Shakira, trimisă oficial în judecată de o instanță spaniolă pentru că nu și-ar fi plătit taxele. Ce spun avocații și ce pedeapsă riscă superstarul columbian