O nouă TORNADĂ a făcut prăpăd la Făcăieni. Furia naturii A SMULS acoperişuri şi A PUS LA PĂMÂNT sute de pomi dintr-o pădure (VIDEO)

O nouă TORNADĂ a făcut prăpăd la Făcăieni. Furia naturii A SMULS acoperişuri şi A PUS LA PĂMÂNT sute de pomi dintr-o pădure (VIDEO)
Fenomen meteo neobișnuit s-a produs într-o comună ialomițeană. O tornadă a lovit, luni, comuna Făcăeni.
Nu este pentru prima dată când în zonă se produce un astfel de fenomen meteo. În urmă cu 15 ani, aceeași localitate a fost devastată de un fenomen similar.

O nouă TORNADĂ a făcut prăpăd la Făcăieni. Furia naturii A SMULS acoperişuri şi A PUS LA PĂMÂNT sute de pomi dintr-o pădure

#DIRECT_ONE_wctrkl#

Vijelia puternică de la începutul acestei săptămâni a durat aproape două minute, a doborât peste 100 de pomi şi a distrus o mie de metri de solarii, dar și o parte din pădurea care înconjoară satul, scrie observatorulph.ro.
"Ca acum 15 ani, a fost tornadă la Făcăeni. A venit dinspre pădure, de la apă, de la braţul Borcea, şi o viitură foarte mare, un vânt foarte puternic, s-a oprit ploaia, şi a urcat încoace, spre sat şi ce-a prins în zona vântului, a fost o tornadă mai mică, nu ca cea de atunci", povesteşte o localnică.
De asemenea, localnicii spun că vârtejul a afectat mult casele de lângă pădure.
Făcăeni a mai fost lovit de o tornadă puternică în august 2002. Atunci, 33 de case au fost distruse complet şi alte 395 distruse parţial, trei persoane au murit şi 14 au fost rănite. O pădure de salcâmi de 120 de hectare a fost afectată.

Tags: