O nuntă de romi din Ploiești s-a lăsat cu două dosare penale și trei amenzi

O nuntă de romi din Ploiești s-a lăsat cu două dosare penale și trei amenzi

Mese pline cu mâncare şi băutură şi corturi instalate pe trotuar în faţa blocului. De un astfel de decor au avut parte locatarii a două cartiere din Ploieşti, care au fost martori, involuntar, la o nuntă de romi.

De la eveniment nu au lipsit lăutarii şi invitatul de onoare – Florin Salam. Nuntaşii au avut parte însă şi de alţi invitaţi, unii, ce-i drept, nepoftiţi: poliţiştii, care nu au venit cu mâna goală. Au întocmit două dosare penale şi s-au aplicat trei amenzi.

Liniştea a două cartiere din Ploieşti a fost spulberată de zgomotul boxelor din care răsuna muzica lui Florin Salam. Romii au pus monopol pe stradă, au ocupat trotuarele şi au început petrecerea, că doar era nuntă mare.

Voia bună a fost însă, brusc, întreruptă de poliţişti, care au fost chemaţi, pentru că nuntaşii nu aveau aprobare să chefuiască în stradă.

Petrecăreţii spun că nu au făcut nimic rău, iar cei care s-au strâns în zonă i-au susţinut.

 ”A dat o grămadă de bani ş tradiţia era să cânte aici lăutarii, să plece mireasa, cum se pleacă, de la ei de acasă”, se plânge o femeie care participa la festivitate.

Poliţiştii nu au venit cu mâna goală şi le-au lăsat nuntaşilor un „cadou” special: două dosare penale şi trei amenzi.

„Au tulburat liniştea şi ordinea publică prin muzica dată la maximum, s-a întocmit dosar penal pentru folosirea locuinţei, pentru ultraj contra bunelor moravuri şi au fost sancţionaţi conform legii 61 pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice şi legea 60 pt încălcarea normelor privind adunările publice”, explică Cristian Manea, șef al Poliției Ploiești.

Nunta a continuat la un restaurant din Ploieşti, unde au participat peste 200 de persoane.

Nunta cu dosare penale in Ploiesti

Embed:
Ultima oră