O orădeancă a fost medaliată cu aur la salonul de inventică din Varșovia pentru descoperirea secretului tinereții

O orădeancă a fost medaliată cu aur la salonul de inventică din Varșovia pentru descoperirea secretului tinereții
Foto: adevarul.ro

La Oradea s-a descoperit elixirul tinereţii. Este vorba de o invenţie pentru care o cercetătoare a primit medalii de aur şi de argint la salonul de inventică de la Varşovia. Românca a inventat două suplimente alimentare bazate pe extracte din struguri şi propolis care încetinesc îmbătrânirea.

Rectorul Universităţii din Oradea are toate motivele să fie mândru. Doi fraţi, un profesor şi un doctorant, au uimit savanţii de la Salonul Internațional de Inventică de la Varșovia, organizat la începutul lunii, scrie Adevărul.

La numai 32 de ani, Simona Bișboacă a fost medaliată cu aur şi argint pentru două produse originale: Antioxi Vita-  un extract de antioxidanţi din sâmbure şi pieliţă de struguri şi o esenţă de propolis dizolvat în apă, fără alcool. La eveniment au participat cercetători din peste 30 de țări, din Europa, Orientul Mijlociu şi Asia.

 „Antioxivita este un extract din samburi si pieliţe de samburi cu un conţinut foarte ridicat de antioxidanţi, de tipul polifenolilor.Polifenolii acestia au proprietăţi terapeutice deosebite, în special pe sistemul cardio-vascular, pentru îmbunătăţirea stării de sănătate a organismului, protejează de radicalii liberi”, a declarat Simona Bișboacă.

Produsul are proprietăţi care reduc îmbătrânirea celulară şi este recomandat şi persoanelor care au probleme cu diabetul. Cel de-al doilea produs -esenţa de propolis- are câteva avantaje faţă de celelalte produse preparate din propolis care există deja pe piaţă.

 „Se poate folosi de toate categoriile de vârstă, neconținând alcool, conservanți, e 100% natural. Este un propolis dispersat în apă, are proprietăți terapeutice deosebite”, a explicat Simona.

Tânăra inventatoare este doctorand şi a absovit Facultatea de Tehnologia şi Prelucrarea Produselor Alimentare, din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca. De doi ani, Simona este membră a Asociţiei Inventatorilor din România, împreună cu fratele ei.

Cei doi cercetători lucrează acum la noi produse, pe nişa produselor alimentare fără aditivi. Vor participa luna viitoare la un nou salon de inventică, la Seul. Produsele au primit deja toate avizele pentru lansarea pe piaţă şi se găsesc deja în magazine.

 

Ultima oră
23:50 - Asztalos Csaba (CNCD): Nu există cadru legal pentru introducerea certificatului verde / Orice condiționare sau limitare a drepturilor se poate face doar prin lege adoptată de Parlament
23:20 - Greenpeace: Jurnalistul Mihai Dragolea, care filma un documentar despre tăierile ilegale de păduri, a fost bătut crunt într-o pădure din Suceava
23:05 - Florin Cîțu își asumă un guvern minoritar: Altă variantă nu am, decât să merg în Parlament cu UDMR
23:03 - MAE cere clarificări autorităților britanice privind datele potrivit cărora controalele la frontieră ar viza în special românii
22:56 - Succes de răsunet pentru UDMR. Guvernul Cîțu a adoptat steagul județului Covasna, care conține doar simboluri maghiare (FOTO)
22:47 - Florin Cîţu: Ludovic Orban pare cel mai mare susţinător al moţiunii USR – AUR
22:32 - Ludovic Orban: Parteneriatul cu președintele trebuie să fie pe picior de egalitate / După ce Alina Gorghiu a ajuns la șefia PNL, susţinută de Iohannis, „când era de luat o decizie, era un deget arătat spre ceruri” (VIDEO)
22:22 - Florin Cîțu, despre salariul minim: Vreau să avem o soluție până la 1 octombrie. Aș vrea să ne gândim la o formulă care să fie aplicată în fiecare an
22:11 - Raluca Turcan: Cifrele arată că avem creștere economică accelerată. Rezultatele sunt concrete, dincolo de orice bruiaj care există în spațiul public
22:10 - Ludovic Orban critică deciziile lui Cîțu, în raport cu USR-PLUS: „Îi prefer parteneri decât adversari”