Ofițer MAI, arestat preventiv în cazul incendiului devastator în care au fost distruse nouă mașini în Galați. Incidentul provocat din gelozie

Ofițer MAI, arestat preventiv în cazul incendiului devastator în care au fost distruse nouă mașini în Galați. Incidentul provocat din gelozie

Un ofiţer din cadrul unei unităţi militare a MAI din judeţul Galaţi ar fi responsabil pentru incendiul dintr-o parcare care a dus la distrugerea a nouă maşini.

Acesta a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, după ce procurorii au deschis dosar penal pentru distrugere, în care ofițerul MAI este bănuit că a provocat din gelozie incendiul din municipiul Galați.

Ofițer MAI arestat pentru 30 de zile

„La data de 12.10.2021, în jurul orei 22,07, în timp ce se afla în timpul liber, pe fondul geloziei, a incendiat autoturismul (…) parcat în faţa scării (…) folosind un pet de 2,6 litri benzină achiziţionat în aceeaşi seară, la ora 21,47 (…), incendiul propagându-se şi distrugând alte opt autoturisme, precum şi uşa din termopan cu accesoriile sale de la intrarea în bloc. Amploarea incendiului extins la cele nouă autoturisme şi la uşa de acces în blocul susmenţionat, exploziile diferitelor pneurilor şi ale diferitelor obiecte a cauzat tulburarea gravă a ordinii şi liniştii publice”, se precizează într-un comunicat al Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Iaşi.

Procurorii mai susţin că, prin încălcarea sarcinilor de serviciu, inculpatul l-a determinat în aceeaşi noapte pe un subaltern al său să întocmească, fără vinovăţie, un proces verbal de control în fals în registrul de control de la Prefectura Galaţi. A doua zi, căpitanul a întocmit personal un proces verbal în fals în registrul de control la Agenţia Galaţi a BNR, solicitându-i apoi unei subalterne să declare în fals că în noaptea precedentă ar fi fost controlată de el în timpul serviciului.

Propunerea procurorului militar de caz a fost admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Militar Iaşi, dispunându-se arestarea preventivă a inculpatului militar pe o perioadă de 30 de zile.

Incendiu puternic în Galați

Incendiul violent a cuprins cel puțin cinci mașini aflate in apropierea unui bloc cu opt etaje de pe o stradă principală a orașului. Pompierii au acționat rapid pentru ca focul sa nu cuprindă si alte mașini sau chiar imobilul din apropiere.

În urma primelor cercetări, autoritățile nu au putut stabilii care a fost acuza producerii incidentului, dar fac acum mai multe cercetări în acest sens.

La momentul sosirii primului echipaj de pompieri incendiul se manifesta cu violenţă la patru autoturisme. Acestea au ars aproape în proporţie de 100%. A fost salvat parţial al cincilea autoturism, care e ars rău pe lateral. Din primele informaţii, se pare că lângă el s-a declanşat incendiul, dar vântul l-a propagat în direcţie opusă. Se pare că incendiul a plecat din partea din spate a autoturismului, pe dedesubt”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Galați, potrivit Agerpres.