Omagiu pentru Radu Beligan: "Eu sunt un chiriaș trecător în scurtul popas al vieții" (VIDEO)

Omagiu pentru Radu Beligan: "Eu sunt un chiriaș trecător în scurtul popas al vieții" (VIDEO)

Deşi trupul lui Radu Beligan încă nu a fost depus la Teatrul Naţional, au fost și oameni care au venit să îi aducă un ultim omagiu celui care ne-a încântat zeci de ani de pe scena teatrului. Marele actor va fi înmormântat sâmbătă la Cimitirul Bellu.

“Trec anii, trec lunile în goană, rămâi sănătoasă cucoană, îmi iau geamantanul și plec. Simt că mă apasă pereții, eu sunt un chiriaș trecător în scurtul popas al vieții. Vreau multe schimbări de decor”

Omagiu pentru Radu Beligan: "Eu sunt un chiriaș trecător în scurtul popas al vieții"

#DIRECT_ONE_84pa0x#

Radu Beligan s-a stins din viaţă la spitalul Elias din Capitală. Timp de aproape 80 de ani, maestrul a încântat publicul cu reprezentaţiile sale inegalabile.

“Am venit astăzi la TNB pentru a aduce un ultim omagiu fostului actor de mare talent și prestigiu internațional, pentru că a fost o figură marcantă”, a spus un bucureștean.

“Pentru Radu Beligan, eu am lucrat la Scânteia și totdeauna venea și se așeza la masa mea și vorbea cu mine, să vadă ce fac, desenam. Dumnezeu să-l ierte!”, a spus un alt cetățean.

Trupul nensufleţit al lui Radu Beligan va fi depus sâmbătă în foaierul Teatrului naţional, iar cei care vor să îşi ia adio de la marele actor o pot face între orele 10 şi 13. Tot sâmbătă, maestrul va fi înmormântat cu onoruri militare la Cimitirul Bellu din Capitală.

Radu Beligan a jucat în zeci de filme oi în nenumarate piese de teatru. A fost director al Teatrului de Comedie din Bucuresti, intre anii 1961 si 1969, si director al Teatrului National Bucuresti, intre 1969 si 1990. Totodata, a fost profesor la Institutul de Teatru si Film, intre 1950 si 1965, si a fost ales membru de onoare al Academiei Romane in 2004, in semn de recunoastere a activitatii sale in domeniul artei.

In februarie 2014, Radu Beligan a fost inclus intr-un top al celor mai puternice o suta de personalitati din lume din domeniul divertismentului. Alaturi de actorul roman in clasament s-au regasit numeroase celebritati de toate varstele, de la Hollywood, printre care Robert De Niro, Martin Scorsese, Clint Eastwood, Woody Allen, Judi Dench, Helen Mirren si Angelina Jolie.

La împlinirea vârstei de 95 de ani, la 15 decembrie 2013, Radu Beligan a fost introdus în Cartea Recordurilor pentru ca devenise cel mai longeviv actor înca în activitate pe scena unui teatru.

Ultima oră
18:42 - Cristian Diaconescu: Nimeni astăzi în Europa nu crede că moștenirea Merkel va fi contrazisă de stânga sau de dreapta / Angela Merkel și Donald Tusk înțeleg mai bine România decât mulți alții de pe continent (VIDEO)
18:33 - Peste 10.000 de porci vor fi ucişi la o singură fermă din Hunedoara ca urmare a confirmării pestei porcine africane
18:07 - Certificatul verde, obligatoriu în Capitală de la miezul nopții. Autoritățile au introdus restricțiile de scenariu roșu (VIDEO)
17:54 - Restricții în al patrulea val al pandemiei: 417 de localități din România au rata de incidență mai mare de 3 cazuri la mia de locuitori
17:41 - Discursul lui Firicel din „Las Fierbinţi” (Pro TV), despre şansa ratată a băiatului său de a merge la facultate, a adus aminte de cazurile Simona Halep şi Emma Răducanu
17:17 - Ministerul Educației: Peste 17.000 de elevi vor face școală online din cauza intrării localităților în scenariul roșu
17:00 - Analiza COVID-19: Numărul pacienților internați la ATI s-a dublat în două săptămâni / 91,5% din decesele înregistrate între 13 și 19 septembrie au fost la persoane nevaccinate (DOCUMENT)
16:59 - COVID-19: Comuna Negrileşti din judeţul Bistriţa-Năsăud are o incidenţă a cazurilor de COVID-19 de 8,2 la mie
16:37 - Speriați că stânga ar putea câștiga alegerile de duminică, milionarii germani își mută averile în Elveția
16:33 - Dacia opreşte producţia de la Mioveni, din cauza crizei de semiconductori