Omul de afaceri Adrian Rotilă, implicat în dosarul deputatului Mircea Roşca, va fi cercetat sub control judiciar

Omul de afaceri Adrian Rotilă, implicat în dosarul deputatului Mircea Roşca, va fi cercetat sub control judiciar
Foto: qmagazine.ro

Omul de afaceri Adrian Rotilă a fost eliberat şi va fi cercetat sub control judiciar, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a respins cererea procurorilor de arestare preventivă a acestuia, informează Mediafax. Decizia ÎCCJ poate fi contestată la aceeaşi instanţă.

Rotilă, care a fost reţinut marţi de procurorii DNA, este cercetat în dosarul în care este acuzat de i-ar fi dat mită vărului său, deputatul Mircea Roşca, pentru a primi contracte de achiziţii publice.

Procurorii au cerut Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Adrian Rotilă, însă instanţa a respins propunerea şi a dispus ca acesta să fie cercetat în libertate, sub control judiciar.

În acelaşi dosar au fost audiaţi, marţi, de procurorii DNA Ploieşti, deputatul Mircea Roşca şi secretarul Primăriei Azuga, Diana Camelia Dumbravă, ambii fiind suspectaţi de luare de mită.

Tot în acest dosar este cercetat, sub control judiciar, şi preşedintele PNL Azuga, Gabriel Popescu, acuzat de dare de mită.

În cazul lui Mirca Roşca, DNA a solicitat aviz de la Camera Deputaţilor pentru arestarea preventivă a acestuia, fiind suspectat de două infracțiuni de trafic de influență, din care una în formă continuată.

Tags: