Oprea nu înțelege noțiunea de ”moralitate”. Întrebat de jurnaliști dacă n-ar fi fost moral să renunțe la imunitate pentru a fi judecat în dosarul morții lui Gigină, fostul vicepremier nu a dat niciun răspuns

Oprea nu înțelege noțiunea de ”moralitate”. Întrebat de jurnaliști dacă n-ar fi fost moral să renunțe la imunitate pentru a fi judecat în dosarul morții lui Gigină, fostul vicepremier nu a dat niciun răspuns

Gabriel Oprea s-a prezentat marți la Curtea Supremă, la un nou termen în dosarul în care este judecat pentru abuz în serviciu în legătură cu cheltuirea unor sume din bugetul DIPI.

Atât la venire, cât și la plecarea din instituție, fostul vicepremier a fost întrebat de mai multe ori de către jurnaliști dacă nu ar fi fost moral să renunțe de bună voie la imunitatea dată de calitatea de senator și să fie urmărit penal în dosarul morții polițiștului Bogdan Gigină.

Oprea nu a dorit să răspundă la întrebare, chiar dacă i-a fost adresată de mai multe ori. În schimb, a repetat că se consideră nevinovat, că era în timpul serviciului în noaptea în care s-a produs tragedia și că Gigină a murit la datorie.

Fostul Ministru de Interne a mai precizat că înțelege durerea familiei.

Oprea nu a vrut să le răspundă jurnaliștilor, întrebat fiind dacă n-ar fi fost moral să renunțe la imunitate pentru a fi judecat în dosarul morții lui Gigină

#DIRECT_ONE_58p5o3#

De asemenea, Oprea nu a vrut să spună nici dacă a citit postările mamei lui Gigină de pe Facebook despre suferința prin care trece și nici dacă intenționează să candideze la alegerile parlamentare.

Procurorii solicitaseră începerea urmăririi penale a lui Gabriel Oprea pentru ucidere din culpă în cazul morții polițiștului Bogdan Gigină, dar senatorii au respins-o cu 73 de voturi ”împotrivă” și 45 de voturi ”pentru”. (DetaliiAICI)

Procurorii au reacționat după acest vot și au transmis că răspunderea penală a lui Oprea pentru moartea polițistului Bogdan Gigină NU mai poate fi stabilită, căci senatorii au blocat ancheta penală (DetaliiAICI)

Ultima oră
21:14 - Vladimir Putin a trecut la nivelul următor. Rusia, China și Iran vor desfășura manevre navale comune
20:44 - Criza facturilor | Virgil Popescu: Vom pune în lege obligativitatea furnizorilor de a nu debranșa, de a reface facturile întocmite eronat și de a nu percepe penalități / Nimeni nu rămâne cu banii dați și nerecuperați (VIDEO)
20:30 - De ce au explodat prețurile facturilor la energie. V. Popescu, ministrul Energiei: „Eu cred că nu a fost incompetență” (VIDEO)
20:22 - Kim Jong-un face angajări. Condiții extrem de stricte pentru bodyguarzi
20:12 - Ministrul Energiei a anunțat noile măsuri în criza facturilor la electricitate și gaze naturale. Explicațiile lui Virgil Popescu (VIDEO)
19:41 - Andreea Bălan vrea să-și cumpere apartament în Dubai. Cum arată locuința pe care a pus ochii. „Investiția ar fi ceva, dar se poate plăti în rate, în 2 ani” (VIDEO, GALERIE FOTO)
19:23 - Cătălin Zmărăndescu (Survivor), criticat și de fiul său: „Eu v-am spus despre caracterul său. Și-a dat cu tesla-n cap” (VIDEO)
19:17 - Nicolae Ciucă, acuzat de plagiat | Emilia Șercan: Ponta a invocat aceeași scuză și a rămas fără titlul de doctor / În universitățile militare impostura a fost încurajată / Sistemul a reacționat la dezvăluiri, blocând accesul la teze (VIDEO)
18:38 - Simona Halep şi-a aflat adversara din turul 2 de la Australian Open 2022. E o sportivă care a fost prinsă dopată în urmă cu trei ani
18:26 - Suedia nu mai fuge de virus: a fost eliminată obligativitatea prezentării testului COVID la intrarea în țară