Oprescu: Lucrările la autostrada suspendată ar putea începe la sfârșitul anului

Oprescu: Lucrările la autostrada suspendată ar putea începe la sfârșitul anului
Foto: b-est.ro

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, miercuri, că lucrările la autostrada suspendată ar putea începe la sfârșitul acestui an.

Edilul, întors de curând dintr-o vizită în China unde a încercat să atragă investitori pentru terminarea proiectelor de infrastructură din Capitală, a spus că o delegație chineză va sosi curând la București pentru stabilirea calendarului lucrărilor.

Sorin Oprescu a schimbat de curând denumirea proiectului în “drum expres” fiindcă “legislația românescă nu permite autostradă în Capitală”.

Potrivit municipalității lucrările ar putea incepe din nordul Capitalei. “Ar fi vorba despre zona Petricani – Chitila, care are 18,2 kolometri, iar lucrarile ar putea dura doi ani”, a declarat Mădălin Dumitru, directorul departamentului de infrastructură din cadrul Primăriei Generale.

Primarul General a vorbit și despre posibilitatea unui nou pod la “1 Decembrie” precum și a unui aeroport în sudul Capitalei. Acesta a menționat ca reprezentanții companiilor chineze sunt interesați și de aceste proiecte.

„Pentru realizarea tuturor proiectelor am nevoie de două mandate. Odată ce am dat drumul tuturor lucrărilor în timpul mandatelor mele sunt convins că acestea ar fi continuate”, a adăugat Oprescu.