Orele de educaţie fizică, în interior, se vor ţine fără obligativitatea purtării măştii de protecţie, în Bucureşti

Orele de educaţie fizică, în interior, se vor ţine fără obligativitatea purtării măştii de protecţie, în Bucureşti
Foto: Pixabay.com

Începând cu 2 decembrie, CMBSU a decis ca orele de sport să se facă în săli de sport fără obligativitatea măștii de protecție. Hotărârea vine în contextul în care în Capitală incidenţa COVID-19 a ajuns, luni, la 1,95 cazuri la mia de locuitori.

Fără mască de protecție la orele de sport, în școlile din Capitală

Până acum, orele de sport se puteau desfășura numai în exterior. De asemenea, potrivit reglementărilor actuale, este obligatorie purtarea măștii de protecție la orele de educație fizică și sport în interior, în localitățile în care rata de infectare este de peste 2 la mie.

„În aplicarea art. 3 alin. (8) din Ordinul comun – Ministerul Educaţiei (nr. 5338/01.10.2021) şi Ministerul Sănătăţii (nr. 2015/01.10.2021) pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, cu modificările şi completările ulterioare, în municipiul Bucureşti, începând cu data de 02.12.2021, se dispune desfăşurarea orelor de educaţie fizică în săli de sport/spaţii interioare, fără obligativitatea purtării măştii de protecţie”, prevede hotărârea CMBSU.

Minivacanță de 1 decembrie

Luni, marți și miercuri sunt zile liberre pentru elevi, preșcolari și profesori, după ce Guvernul a decis să fie „punte” între weekend și sărbătorile legale din 30 noiembrie – Sfântul Andrei și 1 decembrie – Ziua Națională. Astfel, elevii se vor întoarce la cursuri joi, 2 decembrie.

De minivacanță vor beneficia toți bugetarii. Zilele libere la nivel național, pentru toți salariații, sunt 30 noiembrie și 1 decembrie.

La nivel național au fost confirmate aproape 1.100 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2. La ora de transmitere a bilanțului, numărul total de persoane internate cu COVID-19 în unitățile sanitare de profil era de 7.569, iar 1.203 dintre acestea se aflau la Terapie Intensivă.

În acest moment sunt disponibile 254 de paturi libere de ATI pentru bolnavii de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2.