Peste 250 de paturi ATI libere pentru bolnavii de COVID-19 la nivel național

Peste 250 de paturi ATI libere pentru bolnavii de COVID-19 la nivel național
Foto simbol: Hepta.ro / Abaca Press / AA/ABACA

La nivel național sunt disponibile în acest moment 254 de paturi libere de ATI pentru bolnavii de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, a precizat luni Grupul de Comunicare Strategică.

GCS: Peste 250 de paturi ATI libere pentru bolnavii de COVID-19 la nivel național

În data de 29 noiembrie 2021, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1.630 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19.

În București sunt avizate de DSP 378 paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19.

De asemenea, la nivel național există o rezervă operațională de 78 paturi ATI destinate pacienților de COVID-19.

Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale, spune GCS.

Un număr de 1.203 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări, arată bilanțul transmis luni.

La  nivel național, la acest moment sunt disponibile 254 paturi libere de ATI, 7 în București, 6 în județul Argeș, 14 în județul Bacău, 3 în județul Bihor, 4 în județul Botoșani, 4 în județul Brașov, 5 în județul Călărași, 4 în județul Caraș Severin, 26 în județul Constanta, 1 în județul Dâmbovița, 11 în județul Dolj, 13 în județul Galați, 9 în județul Gorj, 4 în județul Harghita, 4 în județul Hunedoara, 28 în județul Iași, 10 în județul Maramureș, 4 în județul Mehedinti , 4 în județul Mureș, 4 în județul Neamț, 9 în județul Olt, 1 în județul Prahova, 2 în județul Satu Mare, 10 în județul Sibiu, 19 în județul Suceava, 3 în județul Teleorman, 9 în județul Tulcea,13 în județul Timiș, 3 în județul Vaslui, 20 în județul Vrancea, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
17:59 - Noi probleme pentru Grupul Nordis: Un investitor care a cumpărat 69 de apartamente a reziliat contractele și a obținut executarea silită / Nordis: Există un calendar de plată
17:54 - Alertă cu bombă la Piața Unirii, în zona fântânilor. Traficul este blocat
17:39 - Serghei Lavrov roagă „prietenii africani” să ceară Occidentului anularea sancțiunilor impuse Rusiei
17:31 - Nicolae Ciucă, bilanț la 6 luni de guvernare: Avem cea mai mare creștere economică din UE / Am oferit românilor măsuri ce fac posibilă continuarea investițiilor și protejarea celor vulnerabili (VIDEO)
17:10 - Ambasadorul României în SUA, despre atacul din Texas:„Lumea e îngrozită de ce s-a întâmplat” /Membri ai comunității de români dețin arme
17:09 - Nicolae Ciucă, îndemn pentru aleșii locali liberali: Trebuie să fim aproape de oameni și să răspundem preocupărilor lor. PNL are soluții și își revigorează viața de partid (VIDEO)
16:47 - Nicolae Ciucă: Administrațiile liberale sunt un model în Europa Centrală și de Est / Avem la dispoziție 90 de miliarde, bani europeni. E nevoie de descentralizare și eficiență (VIDEO)
16:44 - Fostul director de Formula 1, Bernie Ecclestone, arestat pentru că deținea o armă în timpul îmbarcării unui zbor spre Elveția
16:32 - Nicolae Ciucă: Succesele din administrație s-au convertit în încredere în politicienii liberali. Faptul că PNL e zi la guvernare se datorează și realizărilor aleșilor locali ai partidului (VIDEO)
16:22 - Parchetul European anchetează modul în care au fost cheltuiți banii din proiectul ITI Delta Dunării. Percheziții în 15 locații. Prejudiciul calculat de procurori