Panică în Mamaia: 40 de turiști au rămas blocați în telegondole, la 50 de metri înălțime

Panică în Mamaia: 40 de turiști au rămas blocați în telegondole, la 50 de metri înălțime

Panică în staţiunea Mamaia. Patruzeci de turişti au rămas blocaţi la 50 de metri înălţime în telegondole după ce un punct de transformare din staţiune a luat foc. Administratorii instalaţiei au pus imediat în funcţiune generatorul de urgenţă iar turiştii au putut coborî în siguranţă, însă chiar şi aşa instalaţia nu a mai fost repornită.

Incendiul a avut loc joi seara, în jurul orei 19:00, iar la scurt timp, cei patruzeci de turişti au rămas blocați în telegondolă. Martorii spun că a fost vorba de o explozie.

Angajații au chemat imediat pompierii iar administratorul telegondolei a preluat inițiativa.

„Prima măsură care s-a realizat a fost ca personalul care era sus să fie coborât cu motorul de rezervă”, a precizat administratorul SC Telegondola SA, Marian Ștefan.

Incendiul la transformatorul din stațiune a afectat mai mulți clienți, printre care și parcul acvatic din Mamaia care a rămas fără curent.

Administratorul telegondolei susține că incendiul era de așteptat pentru că autoritățile neglijează problemele existente.

„Echipamentul este vechi, toată lumea vrea bani dar nu face nimeni nimic ca lumea. Și acum o să avem o pierdere și să vedem cum ne descurcăm cu Enelul”, a mai precizat Marian Ștefan.

Pompierii susțin că cea mai probabilă cauză a incendiului a fost un scurt circuit.

Tags: