PDL Bucureşti: USL a blocat legea câinilor fără stăpân atacând-o la Curtea Constituţională

PDL Bucureşti: USL a blocat legea câinilor fără stăpân atacând-o la Curtea Constituţională

Obligația rezolvării problemei câinilor fără stăpân din București revine exclusiv primarului general, Sorin Oprescu, transmite organizația PDL București într-un comunicat de presă citat de Mediafax.

Totodată, democrat-liberalii amintesc faptul că legea care permitea eutanasierea câinilor a fost blocată de USL, care a atacat-o la Curtea Constituţională.

„PDL Bucureşti îşi exprimă indignarea faţă de declaraţiile preşedintelui Camerei Deputaţilor conform cărora legea câinilor fără stăpân a fost blocată de administraţia locală. Domnul Zgonea se face că uită faptul că, în mandatul parlamentar trecut, PDL a votat o lege pe care USL a atacat-o la Curtea Constituţională. Atacul USL a avut în spate acordul electoral încheiat cu unele ONG-uri care doreau să blocheze această lege, acord semnat de Ponta şi Antonescu, în numele USL!”, se arată în comunicat.

În ianuarie 2011, Curtea Constituţională a decis că este neconstituţională Legea referitoare la câinii comunitari care prevedea că eutanasierea animalelor fără stăpân se va putea face după ce autorităţile locale vor consulta populaţia.

Un copil în vârstă de patru ani a murit, luni, după ce a fost atacat de câini maidanezi, în apropierea Parcului Tei, din Sectorul 2, iar fratele acestuia, de şase ani, a fost muşcat de un picior, dar a reuşit să fugă şi să-şi anunţe bunica.

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)