Brăila: Mii de pelerini s-au dus să ia agheasmă de la Izvorul Tămăduirii

Brăila: Mii de pelerini s-au dus să ia agheasmă de la Izvorul Tămăduirii

Mii de pelerini din toată ţara s-au dus la Brăila pentru a lua apă sfinţită din izvorul aflat sub Sfântul Altar al Bisericii „Buna Vestire”, ce se deschide o dată pe an, de sărbătoarea „Izvorul Tămăduirii”.

Astfel, până pe 14 aprilie, peste 200 de jandarmi brăileni vor preveni incidentele ce ar putea tulbura ordinea publică, şi vor „descuraja faptele antisociale, manifestând o atenţie sporită în preajma lăcaşelor de cult, precum şi în zonele şi arterele intens circulate”.

Un sobor de preoţi a sfinţit joi cinci căzi a o mie de litri fiecare din apa izvorâtă de sub Sfântul Altar, iar vineri, Arhiepiscopul Dunării de Jos, Casian Crăciun, a oficiat Sfânta Liturghie Arhierească de sfinţire a Agheasmei şi de binecuvântare a apelor, informează Agerpres.

Izvorul Tămăduirii este un praznic închinat Maicii Domnului, menit să arate rolul Preasfintei Născătoare de Dumnezeu în lucrarea mântuirii oamenilor, iar legenda lui spune că demult, pe înserat, un cioban care îşi ducea oile de la păscut spre casă, era supărat şi îngândurat că mama lui orbise şi se ruga la Dumnezeu să-i dea acesteia sănătate şi deodată, în faţă, i-a apărut Maica Domnului şi i-a spus să construiască o mică troiţă lângă stejarul cel mai bătrân din zonă şi să o împodobească cu multe icoane şi în fiecare seară când va trece pe acolo, să aprindă candela şi să se roage pentru ca mama lui să poată vedea.

Astfel, a doua zi, ciobanul s-ar fi apucat de treabă şi, în trei zile, a terminat de construit mica troiţă, după care a observat, însă, că pe lângă construcţia făcută de el, un firicel de apă a apărut şi s-a apucat să sape un şanţ pentru ca apa să se poată scurge. Pentru că era foarte cald şi îi era sete, omul a băut din apa ce curgea şi, văzând că este rece şi bună la gust, a pus într-o sticlă să-i ducă şi mamei sale acasă să-i dea să bea şi să se spele pe faţă. La numai o săptămână după ce a băut din această apă, mama ciobanului s-a vindecat şi a început să vadă.