”Pentru mine era o aripă în plus, pe lângă cele două aripi de care încerc și acum să mă mai țin în zbor” Ce a spus actorul Florin Piersic despre maestrul Radu Beligan (VIDEO)

”Pentru mine era o aripă în plus, pe lângă cele două aripi de care încerc și acum să mă mai țin în zbor” Ce a spus actorul Florin Piersic despre maestrul Radu Beligan (VIDEO)

Marele Florin Piersic a venit sâmbătă dimineață la Teatrul Național pentru a-i aduce un ultim omagiu maestrului Radu Beligan. Actorul a vorbit la postul B1 TV despre cât de recunoscâtor îi este lui Beligan și despre câ de mult îl iubește.

”Știu că vorbesc la B1 TV și chiar am vrut să spun ceva legat de asta. Acum două zile, l-am auzit pe Radu Banciu vorbind despre Beligan și despre faptul că demult domnia lui a spus – și sunt uluit că Radu Banciu, care-mi place, îl gust pentru cum vorbește, pentru ce spune, pentru mintea lui – un lucru pe care vreau să îl repet:

Am găsit o carte de vizită pe care mi-a adresat-o mie în 1974 și această carte de vizită – nu vreau să v-o spun sau s-o recitesc cu mintea toată – spunea: .

Ceea ce spuneați la B1 TV la emisiunea lui Banciu era chiar ideea că domnul Beligan s-a ținut de cuvânt și a fost la Paris, a văzut un spectacol cu Alain Delon, care juca un rol pe care îl joc eu în piesa , și a spus . Și a adus piesa, a tradus-o împreună cu Dorneanu, cu Liviu Dorneanu, și mi-a spus .

Gândiți-vă ce surpriză pentru mine să primesc piesa, să-mi placă, s-o joc de opt stagiuni, peste o mie de spectacole datorită maestrului Beligan, că noi de el vorbim acum!

Se joacă această piesă cu casa închisă. Acum, în septembrie, în octombrie, dacă o să mă ajute Dumnezeu și-o să fiu sănătos, o să fiu din nou pe scenă. Toate biletele sunt vândute la spectacol până la 1 ianuarie. Or toate acestea se trag de unde? De la ideea maestrului Beligan, care a spus .

A avut dreptate! El a regizat spectacolul și el l-a adus pe autorul piesei la Opera Națională, la premiera acestui spectacol. Chiar acum m-am întâlnit cu Emilia Popescu și ne-am adus aminte de premiera aceea, care a fost pentru noi o mare bucurie.

De Beligan ce să spun? Că îi sunt recunoscător pentru grija ce a avut-o pentru mine, pentru primul rol pe care l-am jucat în cinematografie, când el m-a propus să fiu Tănase din scenariul după a lui Panait Istrati.

Vă dați seama? Să vii la Institutul de Teatru să-ți spună . Pentru mine era o aripă în plus pe lângă cele două aripi de care încerc și acum să mă mai țin în zbor, dar destul de greu.

Îl regret și-i mulțumesc pentru faptul că m-a iubit, iar el știa, sunt sigur că știa, că l-am iubit extraordinar!”, a spus marele Florin Piersic.

Radu Beligan, cel mai longeviv actor al lumii, va fi înmormântat cu onoruri militare, la cimitirul Bellu.

Ce a spus actorul Florin Piersic despre maestrul Radu Beligan

#DIRECT_ONE_k3uawl#

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe