Percheziții DNA la sediul CNA: Laura Georgescu, vizată într-un nou dosar (VIDEO)

Percheziții DNA la sediul CNA: Laura Georgescu, vizată într-un nou dosar (VIDEO)
Foto: B1 TV

Procurorii au efectuat, joi, la sediul Consilului Național al Audiovizualului, printre persoanele suspectate fiind Laura Georgescu, relatează B1 TV.

Anchetatorii au ridicat mai multe documente și unitățile de calculator din trei birouri, iar persoanele vizate vor fi duse la DNA pentru audieri.

Printre birourile percheziționate se numără și cel al Laurei Georgescu, șefa CNA.

Laura Georgescu ar fi adus în plenul CNA sesizări fictive. Asltfel, mai multe televiziuni ar fi fost amendate la comanda șefei CNA.

Potrivit unor surse citate de Agerpres, în prima parte a anului 2014, președintele CNA, Laura Georgescu, a făcut demersuri pentru întocmirea unor sesizări cu date de identificare nereale în vederea înregistrării unor lucrări ce au intrat în analiza plenului CNA și care au fost soluționate prin sancționarea cu amendă a mai multor posturi de televiziune.

”Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de Combatere a Infracţiunilor Conexe Infracţiunilor de Corupţie efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în anul 2014”, se arată într-un comunicat al DNA.

”Cred că perchezițiile sunt în legătură cu dosarul GigaTV, dar bănuiesc că este vorba și de extinderi asupra altor aspecte penale din cadrul CNA. Perchezițiile au început în jurul orei 08:00. Lucrurile se desfășoară foarte calm. Mandatul de percheziție se desfășoară în anumite puncte. Aparatul tehnic al intituției funcționează. Evit să vorbesc cu Laura Georgescu eptnru că nu îmi place să fiu mințit la fiecare vucânt. Tot ce spunea se dovedea după aceea a fi fals. Nu mai am nicio așteptare de la domnia sa. Sunt adversar al Laurei Georgescu, dar mai ales sunt un partener al aplicării legii. Ea organizează concursuri deși CNA a descis suspendarea lor. S-au desfășurat concursuri trecând peste decizia Consiliului. Nu o interesează imaginea instituției. Se comportă ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat”, a declarat Valentin Jucan, membru CNA, pentru B1 TV.

Valentin Jucan, despre perchezițiile de la CNA

Ultima oră
20:59 - Îmbrânceli la conferința în care Ion Țiriac și-a anunțat oficial demisia de la FRT. Scandal între doi participanți: „Este o agresiune!” (VIDEO)
20:51 - ÎPS Teodosie, replică pentru Dan Barna: „Nu ne implicăm în propaganda pentru vaccinare care este atât de diversă și controversată”
20:42 - Israelul va folosi GPS-ul pentru a verifica dacă cetățenii respectă carantina
20:14 - Andrei Muraru, la Baza Mihail Kogălniceanu: Suplimentarea efectivelor de militari americani în România, ca parte a întăririi prezenței aliate pe flancul estic al NATO, reprezintă o prioritate
20:04 - Florin Cîțu: „Trebuie să îi asigurăm pe români că după această guvernare nu vor mai fi drumuri fără asfalt, localități fără canalizare, fără apă curentă”
20:01 - Ludovic Orban, la Constanța: Suntem poarta de est a Europei și trebuie să valorificăm la maximum acest potențial. Guvernul trebuie să susțină toate investițiile pe care le-am pornit sau care sunt în pregătire (VIDEO)
19:50 - Premierul Florin Cîțu recunoaște că reformele s-au împotmolit dar dă vina pe Parlament: “Ceea ce a ținut de Guvern am făcut”
19:33 - Rareș Bogdan: În politică e altfel decât în business sau în presă. Nu poți de unul singur, chiar de-ai fi Ronaldo, Messi sau Hagi (VIDEO)
19:27 - Biserica ortodoxă din Grecia, mesaj pro-vaccinare: „Nu conține microcipuri. Sunt teorii rupte de realitate”
19:25 - Pandemia a dublat fenomenul singurătății: Unul din patru cetăţeni ai UE se simte izolat