Percheziții la Parchetul Orșova și la locuința șefului instituției, într-un dosar de fapte de corupție

Percheziții la Parchetul Orșova și la locuința șefului instituției, într-un dosar de fapte de corupție
Foto: news-mehedinti.ro

Procurorii DNA fac marţi opt percheziţii în judeţul Mehedinţi, la Parchetul Judecătoriei Orşova, la locuinţa şefului instituţiei şi la sediile unor firme, într-un dosar în care sunt vizate fapte de corupţie, se arată într-un comunicat al Direcției Naționale Anticorupție.

Potrivit unor surse judicare, magistratul este suspectat de trafic de influenţă.

Astfel, procurorii fac opt percheziţii în municipiile Drobeta-Turnu Severin și Orșova, dintre care două la sediile unor instituții publice de interes local, iar restul la sediile unor societăți comerciale și la domiciliile unor persoane.

Anchetatorii percheziţioneză şi locuinţa prim-procurorului Parchetului Orşova, Carmen Sîrboiu, precum şi locuinţele unor oameni de afaceri, au anunțat surse citate de Mediafax.

Prim-procurorul Carmen Sîrboiu este suspectată că ar fi lua mită de la oameni de afaceri, cărora le promitea că va interveni la factori de decizie în cazul unor presupuse fapte de evaziune pe care le făceau aceştia. Şeful Parchetului Orşova ar fi primit, în schimb, bani şi bunuri, printre care materiale de construcţii, iar la cele două vile ale sale ar fi fost trimişi oameni să lucreze.