Persoanele rănite în accidentul aviatic din Sibiu, transportate la București cu un avion Spartan

Persoanele rănite în accidentul aviatic din Sibiu, transportate la București cu un avion Spartan
Foto: agerpres.ro

UPDATE: 17:44: Cei doi militară răniți în accidentul aviatic din Sibiu au fost aduși în Capitală cu un avion Spartan, aceștia fiind preluați cu o ambulanță SMURD, relatează B1 TV.

Avionul a aterizat în jurul orei 17:40, la Aeroportul Otopeni.

Cele două persoane rănite în accidentul aviatic de la Sibiu vor fi transportați de la UPU Târgu Mureş la Spitalul de Arşi din Bucureşti, cu un avion medical Spartan, care se află deja pe Aeroportul din Târgu Mureş, au anunțat miniştrii Mircea Duşa şi Gabriel Oprea, care i-au vizitat pe răniţi, relatează Mediafax.

Miniştrii Gabriel Oprea şi Mircea Duşa au ajuns cu un elicopter, în jurul orei 15.00, la UPU Târgu Mureş, venind de la locul accidentului aviatic produs în judeţul Sibiu.

Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a spus că cei doi militari răniţi sunt încadraţi la Baza Aeriană 71 Câmpia Turzii, refuzând să ofere detalii despre identitatea lor.

Ulterior, cei doi miniștri i-au vizitat pe răniţi, iar apoi au anunțat că aceştia vor fi trimişi la Bucureşti cu un avion Spartan, care a aterizat deja pe aeroportul din Târgu Mureş.

„Cei doi răniţi sunt pregătiţi să fie trimişi la Bucureşti, la Spitalul de Arşi. Avionul Spartan a aterizat. Sunt în curs de anunţare toate familiile, sunt nişte proceduri care se aplică”, a declaat Duşa.

Ministrul Gabriel Oprea a afirmat, la rândul său, că au fost luate toate măsurile pentru transportarea răniţilor cu avionul medical.

„Au fost foarte bine trataţi aici. Faptul că au arsuri ne determină să-i trimitem la spitalul din Bucureşti. Ancheta a fost preluată de Parchtul Militar”, a spus Oprea.

Răniţii vor fi preluaţi de o ambulanţă de transport victime multiple pentru a fi duşi la aeroport.

Opt militari şi-au pierdut viaţa şi alţi doi au fost răniţi în urma prăbuşirii elicopterului militar IAR-330 PUMA, vineri, în jurul orei 10.40, în zona localităţii Mălâncrav, din judeţul Sibiu. Zona este extrem de accidentată, unde doar maşini de teren sau tractoare pot ajunge.

Militarii răniți în accidentul aviatic din Sibiu, aduși la București