Peste 10 persoane reținute în Dosarul Vămilor, printre care Secăreanu și Comăniță. Procurorii cer arestarea preventivă

Peste 10 persoane reținute în Dosarul Vămilor, printre care Secăreanu și Comăniță. Procurorii cer arestarea preventivă
Foto: dcnews.ro

Update 13:10: Procurorii vor propunere de arestare preventivă în lipsă pentru alte șase persoane implicate în dosarul de evaziune fiscală, printre care Codruț Marta și Radu Nemeș.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au emis peste 10 ordonanțe de reținere în dosarul de evaziune fiscală, printre care cele pentru fostul șef al SIPI Dan Secăreanu si fostul șef al Vămilor Viorel Comăniță (foto), și cer, marți, arestarea lor preventivă instanței Curții de Apel București.

Marți, în jurul orei 03:00, procurorii anticorupție au finalizat procedurile de audiere a celor 12 persoane aduse de polițiști pentru cercetări, relatează Mediafax.

Conform unor surse judiciare, anchetatorii anticorupție au emis 12 ordonanțe, în urma aducerii la cunoștință a învinuirilor și după luarea unor declarații. Printre reținuți se află fostul șef al Serviciului de Informații și Protecție Internă Constanța Dan Secăreanu și fostul șef al Vămilor Virel Comăniță.

Unul dintre avocații din acest caz a arătat că unii din cei vizați de anchetă au dat declarații în cauză, admițând infracțiunile pentru care sunt cercetați, lăsând să se înțeleagă că parte din cele declarate de cei vizați ar duce la concluzia că Sorin Blejnar s-ar face vinovat de faptele de care este acuzat.

În jurul orei 03:00, o mașină de Poliție i-a dus pe toți cei reținuți la Centrul de Reținere și Arest Preventiv, urmând ca procurorii anticorupție să ceară marți unui judecător de la Curtea de Apel București arestarea preventivă a acestora.

Luni, surse judiciare au declarat că fostul șef al SIPI Constanța Dan Secăreanu și fostul șef al Autorității Naționale a Vămilor Viorel Comăniță au fost reținuți pentru 24 de ore de către procurorii DNA, într-un dosar de evaziune fiscală în legătură cu importul de produse petroliere. În același dosar sunt cercetați și fostul șef al ANAF Sorin Blejnar, omul de afaceri Radu Nemeș și soția acestuia.