Peste 150.000 de pachete de țigări de contrabandă, descoperite la Vama Bechet

Peste 150.000 de pachete de țigări de contrabandă, descoperite la Vama Bechet

Peste 150.000 de pachete de ţigări de contrabandă netimbrate au fost găsite de poliţiştii de frontieră doljeni în cutii de cafea, transportate de un autocamion care venea din Grecia şi se îndrepta spre Polonia, la Punctul de Trecere a Frontierei Bechet.

Un cetățean polonez în vârstă de 43 de ani a prezentat, marți seară, documente ce indicau faptul că în autocamionul pe care îl conducea se aflau aproape 9.000 de cutii de boabe de cafea, ambalate în cutii metalice și având o greutate de aproximativ 17.000 de kg, se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră Române.

Având suspiciuni privind conţinutul transportului, poliţiştii de frontieră şi inspectorii vamali de la Direcţia Regională de Accize şi Operaţiuni Vamale Craiova au făcut un control amănunţit al autocamionului. Astfel, în cutiile metalice, aceştia au găsit, printre boabe de porumb, pachete de ţigări netimbrate. Cantitatea estimată depăşeşte 150.000 de pachete de țigări de contrabandă.

Camionul a fost confiscat şi dus la sediul DRAOV,pentru un control amănunţit al întregului compartimentul de marfă şi pentru inventarierea cantitatățiide ţigări.

Ţigările descoperite au fost confiscate de Autoritatea Vamală, iar poliţiştii de frontieră îi vor întocmi cetăţeanului polonez actele premergătoare pentru contrabandă în formă calificată, prezentarea către autoritatea vamală a unor acte nereale şi deţinerea de produse accizabile supuse marcării fără a fi marcate peste limita a 10.000 de ţigarete, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun, mai arată comunicatul Poliției de Frontieră.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Joe Biden, prima reacție după percheziția efectuată de FBI la reședința lui Donald Trump: „Știm că sunt unii care se concentrează mai mult pe căutarea puterii”
23:49 - Deși în conflict din cauza alegerilor, fostul vicepreședinte Mike Pence îl susține pe Trump în legătură cu percheziția FBI
23:46 - Rusia acuză SUA de „escaladare inutilă și nerezonabilă” privind tratatul pentru reducerea armamentului strategic: „A arătat ca o provocare fățișă”
23:23 - Turiști români, amendați după ce au fost prinși pe aeroport cu nisip, pietre și scoici, furate de pe plajele din Sardinia
23:17 - Picturi cu Mihai Viteazul și stemele Regatului României, descoperite la renovarea Universității de Medicină din Târgu Mureș. Erau „sub actuala zugrăveală”, spune rectorul (FOTO)
23:05 - Detaliile crimei din Argeş şochează anchetatorii! „Este dramatic!”
23:00 - Banchiza din Antarctica a ajuns la cea mai mică suprafaţă înregistrată vreodată, în istoria măsurătorilor din satelit
22:49 - Președinta Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, despre anunțul lui Alexandru Rafila: Ne dă peste cap toate programările. Un coleg a primit 380 de mesaje într-o zi de la pacienți după anunț (VIDEO)
22:20 - UPDATE: Masacru în Argeş. Cinci oameni ucişi de un bărbat cu probleme psihice!
22:07 - Suporterii lui CSA Steaua i-au cerut demisia lui Vasile Dîncu. Ultrașii au trecut și la amenințări: „N-am scăpat de Gigi ca să dăm de voi. Ori vă faceți treaba, ori va fi război” (FOTO)