Peste 200 de persoane, izolate în Vâlcea, după ce viitura a rupt podurile

Peste 200 de persoane, izolate în Vâlcea, după ce viitura a rupt podurile
Foto: B1 TV

Peste 80 de gospodării din 34 de localităţi ale judeţului Vâlcea au fost inundate, iar mai multe tronsoane de drum au fost închise, aproape 200 de persoane rămânând izolate, iar mii de consumatori nu beneficiază de alimentare cu energie electrică, din cauza ploilor torenţiale din ultimele ore, relatează Mediafax.

În ultimele ore, în judeţul Vâlcea au fost inundate 19 locuințe, trei anexe și 82 de curți și grădini din 34 de oraşe şi comune, localităţile afectate fiind Mitrofani, Băbeni, Drăgășani, Ionești, Ștefănești, Sutești, Stroești, Lădești, Olanu, Lungești, Șirineasa, Laloșu, Drăgoești, Șușani, Păușești Măglași, Orlești, Ștefănești, Dăești, Bălcești, Budești, Crețeni, Bujoreni, Prundeni, Mihăești, Vlădești, Nicolae Băcescu, Valea Mare, Voicești, Copăceni, Milcoiu, Dănicei, Tetoiu, Roșiile și municipiul Râmnicu Vâlcea.

Potrivit celui mai recent bilanţ dat publicităţii de Prefectura Vâlcea, 195 de persoane au rămas izolate în mai multe localităţi ca urmare a închiderii unor drumuri inundate sau blocate de căderile de copaci ori după ce unele poduri au fost distruse de viituri.

Pe DN 65C Popești – Lădești circulația a fost blocată din cauza unui copac căzut pe carosabil, DJ 648 Vitomirești – Ionești a fost blocat deoarece drumul trece prin albia râului, dar în zonă există o rută ocolitoare. De asemenea, DJ 678D, în comuna Nicolae Bălcescu, a fost afectat pe o lungime de aproximativ trei kilometri, iar un pod care face legătura între localitatea Șerbăneasa și Dosul Râului este complet distrus.

În localitatea Băbeni, digul de pe râul Stăncălău s-a rupt pe o lungime de 70 de metri.

Drumul comunal 132 din comuna Stroești, satul Dianu, s-a surpat parţial pe o lungime de 15 metri din cauza unei alunecări de teren reactivate.

Ploile torenţiale şi vântul au provocat avarii la 78 de posturi de transformare de pe reţeaua de alimentare cu energie electrică, aproape 4.000 de consumatori din localităţile Milcoiu, Nicolae Bălcescu, Bălcești, Tetoiu și Roșiile nefiind alimentaţi cu electricitate.

Tags: