Peste 4.000 de noi cazuri de coronavirus, un record al ultimelor luni. Bilanțul complet

Peste 4.000 de noi cazuri de coronavirus, un record al ultimelor luni. Bilanțul complet
Foto: Hepta - Zuma Press / Lorenzo Carnero

Ministerul Sănătății a anunțat că, în ultimele 24 de ore, pe teritoriul Români4i au fost confirmate 4.044 de infectări cu coronavirus. Nouă pacienți COVID au murit. La Terapie Intensivă sunt internați 90 de bolnavi cu SARS-CoV-2.

Cele mai noi date despre criza COVID în România

Din cele 4.044 de noi cazuri COVID, 931 sunt doar în București.

În ultima zi au fost raportate 9 decese, dintre care unul anterior și consemnat azi.

Un deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 50-59 de ani, două la categoria de vârstă 60-69 de ani, unul la categoria de vârstă 70-79 de ani și 5 decese la categoria de vârstă peste 80 de ani.

Toți pacienții decedați prezentau comorbidități. Șase dintre ei nu erau vaccinați.

Altfel, de la izbucnirea pandemiei, în România au fost testați pozitiv 2.946.174 de oameni, din care 65.797 au murit.

În spitale sunt acum internați 1.361 de bolnavi COVID, cu 49 mai puțini față de ziua anterioară.

La ATI sunt 90 persoane, cu 4 mai multe față de ieri. 69 sunt nevaccinate. Din totalul pacienților internați, 187 sunt minori. Niciun copil nu e la ATI cu COVID.

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 4.611 teste RT-PCR și 16.529 teste rapide antigenice. În total au fost prelucrate 13.232.247 teste RT-PCR și 10.425.135 teste rapide antigenice.

Cum vede ministrul Sănătății evoluția pandemiei de coronavirus

Ministerul Sănătății a reluat informarea zilnică privind pandemia în contextul creșterii numărului de infectări în ultima perioadă.

„În ultimele trei săptămâni am avut o dublare săptămânală a numărului de cazuri. E un trend aşteptat, conform previziunilor INSP. Credem că această creştere va mai dura circa 4-5 săptămâni, până la jumătatea lui august, după care probabil numărul de cazuri se va stabiliza”, a declarat ministrul Alexandru Rafila (PSD).

El a precizat că testarea se poate face la medicii de familie, spitale, clinici și farmacii. Acum  sunt 169 de centrele de evaluare funcționale în țară. Rafila a mai spus că ambulanțele ”fac faţă” solicitărilor privind testarea.

Ministrul a afirmat și că persoanele care nu s-au vaccinat deloc ar trebui s-o facă poate chiar cu trei doze, iar cei care ar trebui să-și facă doza a patra mai bine ar amâna până la toamnă când va exista o formulă de vaccin adaptată noului tip de virus.

Urmăriți B1TV.ro și pe