Peste 400 de militari ai Batalionului 811 "Dragonii Transilvani" Dej vor pleca în Afganistan

Peste 400 de militari ai Batalionului 811 "Dragonii Transilvani" Dej vor pleca în Afganistan

Peste 400 de militari ai Batalionului 811 Infanterie Protecţia Forţei „Dragonii Transilvani” Dej vor executa, luna viitoare, misiuni în cadrul operaţiunii „Resolute Suport”, în Afganistat, scrie Mediafax.

Comandantul Batalionului 811 Infanterie Protecţia Forţei „Dragonii Transilvani”, lt. col. Adrian Costaru, a precizat, joi, că misiunea de bază a militarilor care vor pleca în Afganistan este de a securiza aeroportul din Kandahar.

„Peste 400 de militari ai Batalionului 811 Infanterie Protecţia Forţei vor pleca, începând cu luna august, în Afganistan, pentru o misiune de şase luni în cadrul operaţiunii «Resolute Suport». Misiunea de bază este de a securiza aeroportul din Kandahar, iar misiunea secundară va fi cea de asistenţă şi consiliere a armatei afgane şi a celorlalte forţe de securitate”, a spus Costaru, care a explicat că militari au desfășurat în prealabil o perioadă de pregătire specifică de patru luni.

La rândul său Mircea Dușa a spus că Militarii români reprezintă cu demnitate țara în lume.

„Militarii români fac cinste, reprezintă cu demnitate România în lume şi ori de câte ori mă întâlnesc cu parteneri din NATO, cu colegi miniştri din alte ţări, au numai cuvinte de laudă la adresa militarilor români. Sunt convins că sunteţi militari foarte bine pregătiţi, sunteţi profesionişti, băieţi şi fete deosebiţi ai Armatei Române, şi felul în care v-aţi pregătit vă va permite ca şi această misiune să o îndepliniţi cu succes. Vă urez să vă întoarceţi sănătoşi acasă”, a spus Duşa, la Dej.

Urmăriți B1TV.ro și pe