Plajele din România versus Grecia. Diferențe uriașe între prețurile la șezlonguri și privind calitatea serviciilor. „Cred că litoralul românesc mă mai vede peste 15-20 de ani sau deloc”

Plajele din România versus Grecia. Diferențe uriașe între prețurile la șezlonguri și privind calitatea serviciilor. „Cred că litoralul românesc mă mai vede peste 15-20 de ani sau deloc”
Foto: Pixabay

Un român care-și petrece concediul în Grecia a făcut o comparație, pe Facebook, între prețurile la șezlonduri acolo și tarifele percepute pe litoralul românesc. Alți turiști au intervenit în discuție și au comparat serviciile pe care le oferă antreprenorii români și cei greci.

Tarifele la șezlonguri pe litoral în România și Grecia

Turistul român scris pe pagina Forum Grecia, de pe Facebook, că în stațiunea Mamaia a plătit 75 de lei pe un șezlong, iar în Eforie, 50-60 de lei. În schimb, în Elafonisi, Grecia, pentru doar 48 de lei a primit două șezlonguri și o umbrelă.

Alți români au lăsat și ei comentarii similare, notează ziare.com. Mulți s-au plâns de mizeria de pe litoralul românesc și de prețurile mari percepute de antreprenori în schimbul unor servicii de o calitate îndoielnică.

„Ultimii 3 ani de Grecia în zone diferite, nu am întâlnit decât șezlonguri gratis și pretenția să consumi ceva în acea locație. Acum sunt în Mangalia și un sezlong îi 30, dacă nu îi lânga apă, 40 lângă apă, șezlonguri mari cu saltea groasă și umbrelă mare se închiriază doar 4 bucăți, la 160 lei, iar un baldachin îi 250. La cât îi de murdară plaja, chiar și în apă mai sunt mizerii, nici un duș sau wc pe plajă, cred că litoralul românesc mă mai vede peste 15-20 de ani sau deloc”, a scris un turist român.

Și un altul s-a plâns de modul în care a fost tratat pe litoralul românesc: „Aduse cu silă și scârbă și după ce te rogi de băiatul ăla să îți deschidă umbrela și să îți aducă o masuță și nu o face 5 zile la rând, cu tot cu tips lăsat și până la urmă te enervezi îți răspunde cu „dar nu mai veniți aici dacă nu vă convine. Oricum avem clienți”. Să nu deschid subiectul curățeniei. Niciodată nu au șters sau spălat șezlongurile alea în vara asta sau saltelele”.

În schimb, antreprenorii greci au fost lăudați pentru serviciile pe care le oferă:

„La greci când comanzi o cafea pe plajă, primești o apă la 0,5 l gratis de la frigider”

„În Kamari, Santorini faci consumație de 4 euro și șezlongul e gratis”

„În sudul Greciei, în Laconia sunt gratis, este de ajuns să comanzi o cafea sau un suc care costă 2,50€ cu tot cu o sticlă de apă de 500 ml”