Poliția Română, după scandalul cu George Simion și AUR din Piața Victoriei: „Vorbim de un autocar care a staționat într-o zonă interzisă” / „Unul dintre polițiști a fost agresat” (VIDEO)

Poliția Română, după scandalul cu George Simion și AUR din Piața Victoriei: „Vorbim de un autocar care a staționat într-o zonă interzisă” / „Unul dintre polițiști a fost agresat” (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Purtătorul de cuvânt al Poliției Române, Georgian Drăgan, a vorbit despre scandalul dintre oamenii legii, pe de o parte, și George Simion și reprezentanții AUR adunați în Piața Victoriei, pe de altă parte, și susținut printre altele că „unul dintre polițiști a fost agresat, motiv pentru care a fost informată unitatea de Parchet competentă cu privire la săvârșirea infracțiunii de ultraj”.

Reprezentantul Poliției a vorbit, la Știrile B1 TV prezentate de Irina Petraru, despre scenele din Piața Victoriei din noaptea de joi spre vineri.

Poliția Română, precizări pe B1 TV după scandalul cu George Simion și AUR din Piața Victoriei

„Nu l-au oprit colegii chiar în timp ce era în trafic și persoana la care faceți referire (George Simion, n.r.) a oprit în alveola din zona respectivă, unde oprirea este interzisă, motiv pentru care polițiștii de la Rutieră l-au legitimat și au efectuat verificări în bazele de date, iar în baza de date persoana la care faceți referire apărea cu dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat, drept pentru care a fost condus la Brigada Rutieră București, unde s-au întocmit actele premergătoare dosarului penal de conducere fără permis, respectiv de conducere cu dreptul de a conduce suspendat”, spune Georgian Drăgan.

Referitor la faptul că reprezentanții AUR le reproșau polițiștilor că nu ar avea mandat, purtătorul de cuvânt al Poliției a explicat: „Nu putem vorbi aici de un mandat, vorbim de activități pe linie de rutieră, pentru asigurarea ordinii publice, respectiv ordinii și siguranței rutiere în zona respectivă. În primă fază, pentru a clarifica foarte bine lucrurile, vorbim despre un autocar care a staționat într-o zonă interzisă, motiv pentru care polițiștii i-au solicitat să prezinte documentele, atât ale lui, cât și ale autovehiculului, și acesta a refuzat”.

„Având în vedere acest lucru, colegii i-au reținut permisul de conducere pentru 30 de zile pentru nerespectarea indicațiilor polițiștilor rutieri și i-au aplicat o sancțiune contravențională de 1.450 de lei”, a continuat el.

„Pe timpul acestei intervenții, unul dintre polițiști a fost agresat, motiv pentru care a fost informată unitatea de Parchet competentă cu privire la săvârșirea infracțiunii de ultraj, iar ulterior acel autocar a fost ridicat prin dispoziția dată de polițiștii de la Brigada Rutieră București întrucât vorbim de o oprire într-o zonă interzisă”, a mai spus Georgian Drăgan.

Întrebat cine l-a agresat pe polițist, Georgian Drăgan a adăugat: „Aceste aspecte vor fi clarificate cu siguranță în cadrul dosarului penal întocmit la nivelul Parchetului. Dacă îmi permiteți, nu aș dori să mă antepronunț în acest caz”.

Urmăriți B1TV.ro și pe