Potențialul turistic al României, lăudat de britanici (VIDEO)

Potențialul turistic al României, lăudat de britanici (VIDEO)
Foto: absentul.blog.com

Frumuseţea pitorească a României este lăudată din nou de străini. De această dată, cel impresionat de ţara noastră a fost un jurnalist britanic.

Acesta a venit în România cu scopul de a realiza un articol despre zona Transilvaniei, dar ceea ce a văzut pe Valea Verde din judeţul Mureş, în comuna Zăbala din Covasna şi în Piaţa Sfatului din Braşov, l-a lăsat fără cuvinte. Astfel că, în editorialul publicat în Financial Times, România este comparată cu Arcadia.

Intitulat „Rătăcit în Transilvania” articolul conține o multitudine de elemente descriptive care scot la iveală simplitatea și rusticitatea locurilor vizitate.

Pentru realizarea editorialului, jurnalistul britanic a făcut, împreună cu  Paul Lister, producătorul documentarului „Wild Carpathia” o excursie de câteva zile în țara noastră.

Cei doi au vizitat locuri precum Valea Verde din judeţul Mureş sau comuna Zăbala din Covasna și au rămas fascinați de frumusețea locurilor. Mai mult, jurnalistul britanic a afirmat că această lume „pare să aibă mai mult în comun cu romanele lui Thomas Hardy decât cu Europa modernă”.

Cei doi au atras însă atenția asupra unui lucru, ce ar putea pune în pericol biodiversitatea naturii din România: defrişarea masivă a pădurilor.

Peisajele pitorești ale României, lăudate de britanici

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_12355').select();" id="embed_text_12355" />

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
19:32 - Din mesajul Ursulei von der Leyen a fost tăiat la montaj fragmentul cu bilanțul deceselor civile și militare din Ucraina. Pe contul de Twitter al președintei Comisiei Europene a fost postat un nou mesaj video
19:00 - Franța, campioana mondială, a fost răpusă de Tunisia! Danemarca, eliminată din competiție! Grupa D s-a încheiat cu două surprize uriașe
18:35 - Pele a fost transportat la spital! Care ar fi starea fostului mare fotbalist și ce a spus fiica sa
18:13 - Angel Tîlvar (MApN): Ziua Națională va găsi aproximativ 480 de militari români în misiuni și operații externe sub comandă sau mandat NATO, UE, ONU și misiuni de tip coaliție
17:56 - Meghan Markle a fost amenințată cu moartea când încă era membră activă a familiei regale britanice, susține Poliția din Londra: „Am avut echipe care au făcut cercetări”
17:55 - O ucraineancă şi-a găsit sfârşitul în judeţul Vâlcea. S-a spânzurat după ce a aflat că şi-a pierdut soţul şi fiul pe front
17:36 - Incendiu puternic la o fabrică de mobilă din Cehu Silvaniei, județul Sălaj (FOTO)
17:25 - Comisia Europeană își menține propunerea de suspendare a 7,5 miliarde euro din fondurile europene ale Ungariei: „Există în continuare un risc pentru bugetul UE”
17:21 - O celebră fântână din Roma va fi iluminată în culorile drapelului României pe 1 Decembrie
16:56 - Coaliția de guvernare din Italia a retras amendamentul care ar fi permis și în 2023 furnizarea de armament către Ucraina fără aprobarea parlamentului