Prefectul Toni Greblă, pe B1 TV: „Vom demara o verificare cu privire la calitatea apei în lacurile bucureștene” / Ce a spus despre situația din Herăstrău (VIDEO)

Prefectul Toni Greblă, pe B1 TV: „Vom demara o verificare cu privire la calitatea apei în lacurile bucureștene” / Ce a spus despre situația din Herăstrău (VIDEO)
Foto: Facebook @ Instituția Prefectului Municipiului București

Prefectul Toni Greblă a anunțat, duminică, la Știrile B1 TV prezentate de Dan Gabor, că în cursul săptămânii viitoare va fi demarată o verificare cu privire la calitatea apei în lacurile bucureștene.

Ce a spus prefectul Toni Greblă, pe B1 TV, despre situația lacului Herăstrău

Întrebat din ce motiv arată lacul Herăstrău atât de rău în această perioadă, oficialul a afirmat: „Acum, dacă ne referim la zona de alge care este în estul lacului, acest fenomen este absolut normal. El este datorat căldurii excesive din această vară, iar anumite lacuri în perioadă de caniculă creează acel fenomen numit «înflorirea algelor»”.

„Anul trecut am avut pe lacul Tei, acum avem pe Herăstru. În câteva zile, după ce canicula se va fi sfârșit, acest aspect al lacului, al unei părți a lacului, va reveni la normal”, a adăugat Toni Greblă.

Întrebat dacă peștii morți și starea lacului Herăstrău pot deveni un pericol de sănătate publică, prefectul Capitalei a răspuns: „Nu, din ce mi-au spus specialiștii care administrează lacul și cei de la mediu, este un fenomen natural, se petrece adesea în anumite lacuri și nu influențează viața peștilor, și nu are nimic dăunător sau periculos în el”.

„În cursul săptămânii viitoare, vom demara o verificare cu privire la calitatea apei în lacurile bucureștene, cu toate cele ce decurg de aici – sau, mai bine zis, cu identificarea unor cauze care ar putea contribui la un aspect, uneori și în anumite părți ale lacurilor, relativ neplăcut”, a mai precizat Toni Greblă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
20:35 - Cristian Tudor Popescu, despre „bășina nucleară, violatorul impotent și porumbeii păcii”. Comentariul incisiv al gazetarului
20:32 - Cântăreața Jo și-a făcut prima operație estetică la 28 de ani: „Sunt mega încântată de rezultat / Nu mi se pare greșit să facem schimbări” (FOTO)
20:09 - Cătălin Drulă critică dur PSD și PNL: Acuzații reciproce despre care are infractorii mai mari. Acesta este falimentul moral deplin al proiectului deplin al proiectului Iohannis – România Anormală
20:00 - Un notoriu mercenar rus, veteran din Transnistria, a fost lichidat de ucraineni în contraofensiva din Herson
19:55 - Află la ce folosește buzunarul mic al blugilor și capsele acestora
19:53 - Eduard Hellvig (SRI): Marele câștig al acestui mandat a fost separarea de politică, absolut normală într-o societate democratică
19:29 - Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu: Creșterea impozitelor pe locuințe nu va avea efect asupra persoanelor cu venituri mici
19:07 - Eugen Tomac, în Parlamentul European: Cui servește menținerea României și Bulgariei în afara frontierelor UE? Avem dreptul să fim tratați în mod corect (VIDEO)
18:56 - Teo Trandafir: „Nu îmi place să fiu singură, nu mi se pare amuzant, pentru că nu am cu cine vorbi, cu cine împărți o roșie și o bucată de brânză”. Apreciază și preferă noblețea, caracterul și generozitatea la partenerul ei
18:50 - Lira sterlină a scăzut în raport cu dolarul după discursul premierului Liz Truss