Premierul Moldovei, Natalia Gavrilița, s-a infectat cu COVID-19: „Voi continua să lucrez de acasă”

Premierul Moldovei, Natalia Gavrilița, s-a infectat cu COVID-19: „Voi continua să lucrez de acasă”
Premierul Moldovei, Natalia Gavrilița, s-a infectat cu COVID-19. Sursa: Facebook. Natalia Gavrilita

În urmă cu puțin timp, premierul Moldovei a anunțat că s-a infectat cu Covid-19. Natalia Gavrilița a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook, menționând că a efectuat un test PCR, care a ieșit pozitiv.

Aceasta a mai specificat că va continua să lucreze de acasă, în regim online. Prim-ministrul Regatului Țărilor de Jos, Mark Rutte, și ministrul Afacerilor Externe, Wopke Hoekstra, urmează să efectueze miercuri, 2 februarie, o vizită oficială în Republica Moldova.

Republica Moldova a înăsprit măsurile anti-Covid

Republica Moldova se află, în acest moment, sub cod roșu de alertă epidemiologică. Autoritățile sanitare au înăsprit măsurile anti-Covid, pentru a face față noului val puternic.

Toate şcolile de pe teritoriul Republicii Moldova au trecut în scenariu online din 24 ianuarie pentru următoarele două săptămâni, iar angajaţii de la stat şi privat vor trebui să muncească de acasă cu prioritate sau în ture.

Intrarea în spaţii închise precum centre comerciale, gări, aeroport, magazine de confecţii, parfumerii se efectuează pe baza certificatelor de vaccinare anti-Covid, excepţie făcând serviciile esenţiale.

Numărul infecţiilor cu COVID-19 este în creştere

În Republica Moldova, numărul infecțiilor cu Covid-19 este în creștere, varianta dominantă fiind Omicron. Conform estimărilor specialiştilor, o treime din pacienți sunt infectați cu noua tulpină a coronavirusului.

Ministrul Sănătăţii a avertizat că numărul de infecţii ar putea creşte considerabil într-un timp foarte scurt, putând ajunge şi la 10.000 pe zi.

Urmăriți B1TV.ro și pe